Požeški powerlifteri s natjecanja iz Pitomače donijeli mnoštvo medalja

Powerlifting natjecanje
(FOTO: Privatna kolekcija)

13.03.2017. | M.B./R.M.
Pregleda: 8200

Protekli vikend održano je prvo ovogodišnje natjecanje u powerliftingu i bench press-u. Organizatori su bili Powerlifting klub Maksimum iz Pitomače. Savršeno su odradili svoj posao i ovo je jedno od najbolje organiziranih natjecanja do sada.

U subotu je održano natjecanje u powerliftingu, a u nedjelju u bench press-u (potisak sa klupe). Ovo je bio powerlifting dan za pamćenje. Osvojili su baš sve što su mogli.







Za Body Art u powerliftingu nastupaju Brigita Bakić (dva zlata: prva u kategoriji juniori do 63 kg, prva apsolutna od svih juniorki), Karlo čuljak (dva zlata: prvi u kategoriji kadeti do 74 kg, prvi apsolutno od svih kadeta) i Ivan Del Vechio (zlato i srebro: prvi u kategoriji kadeti do 93 kg, drugi apsolutno od svih kadeta). Imali su powerlifting dan za pamćenje, svi su popravili svoje liftove, a Brigita je popravila svoj Hrvatski rekord u bench pressu na 77,5 kg. "Sve što smo mogli osvojiti, osvojili smo. Kao trener, mogu se samo zahvaliti ovim mladim sportašima na svemu što su pokazali ove subote. Sav znoj, trud i odricanje na treningu se isplatilo", kaže njihov trener.



Drugog dana natjecanja, u nedjelju, održano je natjecanje u potisku sa klupe (bench press). Za Body Art nastupaju Patricia Januš (dva zlata: prva u kategoriji žene open do 63 kg, prva apsoolutna od svih žena open kategorija), Brigita Bakić (dva srebra: druga u svojoj kategoriji, druga u apsolutnoj kategoriji juniorki), Davor Januš (dva zlata: prvi u kategoriji master 2 invalid do 93 kg, prvi apsolutno u kategoriji Master 2 invalid) i Darijo Marković (peto mjesto u kategoriji open do 105 kg, mladi tata blizanaca je došao umoran na natjecanje). Patricia i Davor srušili su svoje osobne rekorde, a Brigita je, zbog umora od powerlifting subote, dizala malo slabije nego dan prije.





"Sad se moramo odmoriti i opraviti od stresa natjecanja, a zatim slijede pripreme za Đurđevac Open u 6 mjesecu. Sretan sam što se, nakon svih napora, ekipa vraća bez ozljeda i s odličnim rezultatima", zaključio je trener Robert Međugorac iz Powerlifting kluba Body Art iz Požege.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI