Pilon: Uredbom o plaćama degradiraju se policajci

Marijan Pilon
(FOTO: Mario Nakić)

19.10.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 9290

"Prijedlog uredbe o plaćama policijskih službenika sadrži i popis radnih mjesta, njih 900, a za primjer francusko ministarstvo ima oko 250 vrsta radnih mjesta. Naš je operativni sustav policije stao na oko 5 posto, dok su sva ostala mjesta vjerojatno logistika pa je osnovna policijska djelatnost zanemarena", stoji u otvorenom pismu koji je Udruga "Hrvatski policajac" sa sjedištem u Požegi poslala Ministarstvu unutarnjih poslova i ministru Tomislavu Karamarku.

- Policijski službenici, koji rade dvadeset godina na terenu, koji su prošli Domovinski rat i ništa nisu tražili, ovom će uredbom biti izjednačeni s onima koji tek počinju raditi. Imat će jednaki koeficijent, to nije pravedno i degradira policijske službenike - kazao je Marijan Pilon, predsjednik Udruge "Hrvatski policajac" u razgovoru za 034portal.

Prema njegovim riječima, cilj prijedloga Uredbe o plaćama policijskih službenika mogao bi biti povećanje policijske administracije jer policijskim službenikom sada se smatraju i ljudi koji se brinu o uredskom papiru. "Nositelji poslova zaštite života, imovine i prava višak su u ovoj uredbi, a koeficijenti njihovih radnih mjesta skandalozni su", piše dalje u priopćenju.


Udruga poziva ministra Karamarka da izvrši vlastita obećanja i provede kadrovske promjene te upozorava kako novi Zakon o policiji prednost daje samo kadru iz bivšeg sustava koji, prema Pilonovim riječima, kreira nove zakone i katastrofalne uredbe.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI