Nesuđeni velički trgovački centar na dražbi za bagatelnu vrijednost

Nesuđeni trgovački centar u Velikoj
(FOTO: M.B.)

03.02.2017. | Mateja Barukčić
Pregleda: 17613

Odlaskom Kamen Ingrada d.o.o. u stečaj 2006. godine, isto se dogodilo Veličkom komunalcu i tako je u Velikoj polako sve krenulo nizbrdo.



Svima su poznati planovi tadašnjeg direktora Kamen Ingrada, Vlade Zeca, da od Velike napravi turističko i nogometno središte u županiji, što mu je neko vrijeme i polazilo za rukom. No, koliko nam je poznato koji su sve objekti "propali" ili, u ovom slučaju, ostali u onoj fazi izgradnje kada je tvrtka otišla u stečaj.





U ovom članku bazirat ćemo se samo na objekt koji se nalazi na adresi Trg bana Josipa Jelačića 9 u Velikoj čiju je gradnju 2005. godine započela građevinska tvrtka Kamen Ingrad, a koju je gospodin Zec zamislio kao trgovački centar s poslovnim prostorima kako za Kamen Ingrad, tako i za Općinu Velika koja je svoje prostorije trebala preseliti u taj objekt. Vlasnik građevine je već spomenuti Velički komunalac koji je 2008. godine također otišao u stečaj, a zalog na objektu ima Croatia osiguranje.



U razgovoru sa stečajnim upraviteljem tvrtke, Jozom Perićem, saznali smo da je taj objekt na dražbi bio ni manje ni više, nego osam puta te da se nikada nije javio niti jedan interesant.

"Trgovački sud u Osijeku procijenio je vrijednost objekta na oko 2, 3 milijuna kuna no, kako se osam puta nitko na dražbu javljao, vrijednost je smanjena te sad iznosi 320 tisuća i 340 kuna, što je 15% od prave vrijednosti. Za ovaj objekt imamo svu potrebnu projektnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu te sam spreman pokazati objekt svakome tko je zainteresiran. Objekt je nuđen lokalnim građevinskim tvrtkama no nitko nije bio zainteresiran jer je cijena tad bila nešto više od milijun kuna", kaže stečajni upravitelj Jozo Perić.

Oku vidljivo je da je u ovu građevinu, u trenutnom stanju u kakvom je, uloženo i više od same cijene koja se za nju traži. No, hoće li se na ovoj (devetoj) dražbi pojaviti netko zainteresiran, ostaje nam vidjeti 24. veljače 2017. godine kad se dražba održava na Trgovačkom sudu u Osijeku (u 9:00 sati).



Teško da bi objekt bio interes nekome od mještana Velike, ali isti se nadaju da će se pojaviti netko tko bi preuzeo ovu "hrpu" betona i cigle, kako ju nazivaju i, ako ne bi dovršili izgradnju iste, onda ju sravnili sa zemljom makar da ne bude "ruglo" u sred Velike, kako kažu sami Veličani.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI