Potencijalni kandidati najvećih stranaka; Koje opcije ulaze u Gradsko vijeće?

Izbori
(FOTO: SB Online)

01.02.2017. | A.M.
Pregleda: 11930

Budući da je do lokalnih izbora nešto manje od četirimjeseca a najveće stranke HDZ i SDP u Požegi se još uvijek ne mogu dogovoriti otome tko će biti kandidat za gradonačelnika jedne i druge opcije, odlučili smoim pomoći u izboru.

Proveli smo anketu u kojoj je sudjelovalo oko 500 građanaPožege. Budući da nam je poznato da se u HDZ-u vodi bitka između aktualnoggradonačelnika Neferovića i predsjednika požeškog HDZ-a Darka Puljašića a SDPje naznačio da bi njihov kandidat trebao, ako prihvati, biti Zdravko Ronko, štone isključuje mogućnost da se u kandidaturi ne nađe drugi viđeniji SDP-ovac,recimo dr.sc. Marijan Cesarik, anketna pitanja smo tako i složili.

Od HDZ-ovih kandidata, dakle Vedrana Neferovića i DarkaPuljašića, 37 posto građana se odučilo svoju potporu dati aktualnomgradonačelniku dok 63 posto birača želi kao kandidata za gradonačelnika ispredHDZ-a vidjeti Darka Puljašića.





Kada su u pitanju SDP-ovi potencijalni kandidati, građani biu utrci za gradonačelnika željeli vidjeti dr.sc. Marijana Cesarika, njih 74posto dok kandidaturu Zdravka Ronka podupire samo 26 posto birača.



Iz navedenih podataka vidljivo je da i u jednoj i u drugoj stranci građanipriželjkuju promjenu čelne osobe, odnosno, kandidata koji bi trebaopredstavljati.

Kada su u pitanju stranke, prema dobivenim podacima anketekoja je nedavno provođena na području Požege, 37 posto Požežana bi svoj glasdalo HDZ-u, 21 posto SDP-u dok se na treće mjesto s visokih 14 posto smjestioŽivi zid, MOST-u bi glas dalo 8 posto birača a nezavisnim listama njih 6 postodok su ostali neodlučni.

Napominjemo da za sada još nisu definitivno poznati nitikandidati za gradonačelnika a tako ni liste. Za očekivati je da će, kadakandidati i liste budu javno obznanjene, doći do određenih promjena postotnihodnosa potpore a tako i u samom tijeku kampanje.

Na 034 Portalu ćemo, čim stranke i pojedinci potvrdekandidature, postaviti anketu u kojoj ćete moći izraziti svoj stav o službenimkandidatima.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI