Neferović kao Trump, svi mediji pod njegovom kontrolom

Vedran Neferović
(FOTO: I.V.)

19.01.2017. | A.M.
Pregleda: 11527

U novom izdanju gradskih novina Pozega.hr pojavilo se SAMO 29 fotografija našeg s.v. gradonačelnika Neferovića, važno je napomenuti da izdanje ima 32 stranice. (s.v. -stručno verziran)

Ta činjenicanas je uznemirila jer smo očekivalinajmanje 32, a možda čak i više fotografija. Nama je jasno da gradonačelniktreba malo promocije i naravno u ovim, od građana plaćenim. novinama kao i naportalima koji u tri mjeseca imaju čitanost kao mi sami u samo jednom danu. Na primjer,ispod je fotografija od ponedjeljka 16.1. analitics-a za taj dan.




Gradonačelnikutaj novac ništa ne znači , 7000 kn mjesečno ovom portalu, 5000 kn onom i takodalje, par sitnih tisuća radiju i naravno kroz druge kanale, preko Komunalca iTekije za skupe čestitke i Bog zna što još .


Sve je to oki gradonačelnik može sve tako i napraviti, ionako je poznato da mu novacgrađana ne leži baš do srca i, budimo iskreni, svakome je lakše kapom i šakomtrošiti tuđi novac nego svoj.

Ovdje sepostavlja pitanje trebaju li građani platiti sve to velehvalenje isamohvaljenje za novu kampanju. Svi vi čitate različite medije i portale pa isami vidite da na nekim, na primjer požeški dnevnik ( koji je od gradonačelnikadobivao mjesečno 7000 kn i najvjerojatnije dalje dobiva ) ponekad ima pet udarnihčlanaka u kojima je naš gradonačelnik.

Vjerojatnose i većina vas pita kako to da u ostalim našim medijima nikad nema članakakoji su kritički protiv gradonačelnika. Je li razlog tome da je našgradonačelnik najpošteniji, sposobniji, tolerantniji, ma najbolji kojeg smoikad imali, koji a ma baš nikad ne pogriješi da bi se o njemu moglo neštokritički napisati?

Ako takomislite, onda i dalje spavajte u tom lijepom snu. Mi mislimo da je razlog tomu štonitko ne želi pisati ništa protiv njega jer ipak dobivaju novac, a vizaključite sami.

Da serazumijemo i da ne bi gradonačelnik došao na ideju, mi ne želimo i ne bismo niuzeli novac od vas za čestitke, promo članke i slično, iako vjerujemo da nam ihne biste niti dali, što je na kraju krajeva i logično jer ipak smo mi građanimaotkrili vašu drugu, mračniju stranu.

No, čak nito nije ključni problem, problem je u biti potpuno dublji. Kako može nekikandidat, nezavisni ili čak od neke druge stranke, voditi kampanju zaizbore protiv gradonačelnika kad onšakom i kapom gradskim novcem kupuje i plaća sebi medijski prostor? To zaistanije demokratski, a pogotovo nije fer.



Svikandidati koji žele ići u utrku za gradonačelnika ili za vijećnika su zakinutis gradonačelnikovom kontrolom medija u Požegi. Možete reći da to sve nijeistina, ali možemo vam pokazati brdo članaka samohvaljenja u poslijednjih šestmjeseci. Od doba pokojnog Maršala Tita nije bilo ovakvog očiglednogjednostranačkog hvaljenja vlasti kao što se događa sad u Požeštini.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI