Marijan Cesarik i Ljerka Švajghart izabrani u Glavni odbor, Ronko ispao iz Predsjedništva

Delegati Konvecije oko Zdravka Ronka
(FOTO: I.V.)

04.12.2016. | I.V.
Pregleda: 14333

Pred više od dvije tisuće stranački delegata i članovaSDP-a te gostiju iz bliskih stranačkih opcija, SDP je jučer izabrao nova tijelaPredsjedništva i Glavnog odbora.

Konvencija je protekla mirno i u ozračju dobrog raspoloženjaiako neki od najeksponiranijih osoba nisu izabrane na stranačke funkcije zakoje su se kandidirali. Od poznatijih lica iz prošlog predsjedništva u novomneće sjediti predsjednik, kako smo već najavili, Požeško-slavonskog SDP-aZdravko Ronko, bliska mu suradnica Milanka Opačić, Željko Jovanović, BrankoGrčić i drugi.

Na Konvenciji se moglo primijetiti nekoliko šalabakterarazličitih tabora ali ni jedan nije prošao u cijelosti što govori da sudelegati birali van naputaka svojih šefova organizacija, tako da su uPredsjedništvo ušli razni profili političara. Glavni odbor se birao po novima,na Konvenciji donijetim pravilima pa su Požeško-slavonski delegati u to tijeloizabrali predsjednika požeškog SDP-a mr.sc. Marijana Cesarika i LjerkuŠvajghart.


Pitanje slavonske kvote u Predsjedništvu SDP-a popunili sumladi osječki SDP-ovac Domagoj Hajduković i europarlamentarka Biljana Borzan.


Zoran Milanović se na konvenciji nije niti pojavio što suprisutni, moglo se čuti, uglavnom komentirali sa negodovanjem.

Sve u svemu, SDP se može pohvaliti unutarstranačkomdemokracijom u odnosu na glavnu mu konkurentnu stranku. Izabrati predsjednikaod sedam kandidata i stvoriti šarolika tijela stranke za sada nije pošlogotovo ni jednoj političkoj opciji od ruke.

Sam govor novoizabranog predsjednika stranke bio je vrlosadržajan i konkretan, mogli bi reći, po prvi puta ne koristeći fraze, Bernardićje prisutnima ulio nadu da će SDP i dalje ostati čvrsta stranka lijevog centrate da će se vrlo brzo vratiti na vlast.

Sljedećih tjedana bi trebala uslijediti prva sjednica novogpredsjedništva nakon koje će politika novoizabranog vodstva biti puno jasnija.

Fotogaleriju sa Konvencije SDP-a možete pogledati ovdje.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI