Ronko gubi mjesto u predsjedništvu SDP-a

Naslov slike
(FOTO: 034 portal)

02.12.2016. | A.M.
Pregleda: 11622

Kako je već svima jasno, predsjednik Požeško-slavonskog SDP-a Zdravko Ronko, izborom novog predsjednika stranke našao se na gubitničkoj strani, i sada kako mnogi nacionalni mediji najavljuju, gubi moć i utjecaj u vrhu SDP-a.

Podsjetimo, službenim raspisivanjem izbora u SDP-u Hrvatske, lokalni čelnik se, ma da ne javno, svrstao u stožer novopečenog člana i bivšeg ministra pravosuđa Orsata Miljenića, što je, ne podcjenjujući političku moć i utjecaj, bilo vidljivo iz rezultata u kojima je Miljenić u Požegi odnio uvjerljivu pobjedu, ali, ne i drugdje u Hrvatskoj.





Drugi krug izbora uslijedio je za samo tjedan dana, ali i tu požeški SDP-ovci velikom većinom biraju, već pomalo zaboravljenog, Milanovićevog ministra Ranka Ostojića, što se također može pripisati direktivi lokalnog stranačkog šerifa.


Ako se prisjetimo prošlih unutarstranačkih izbora u SDP-u i onoga što je nakon toga uslijedilo, isključenja Vlahovića iz stranke, smjene rukovodstava Kutjeva i Brestovca te ostavki i istupanja predsjednika Kaptola i Jakšića i na kraju kao kruna situacije, Ronko na predsjedništvu održanom u Crikvenici predlaže isključenje iz stranke sadašnjeg, velikom većinom izabranog predsjednika Davora Bernardića, jeli prošlo, nije. Nije teško zamisliti da ga taj čovjek ne želi blizu sebe.




Nakon svih izgubljenih izbora u županiji, gdje SDP nema ni jednog gradonačelnika ili načelnika, župana, potopa na mjesnim odborima Požege gdje su podbacile i najveće Ronkove nade u kvartovima gdje je SDP uvijek pobjeđivao, još uvijek nije DOSTA. Netko je morao prekinuti taj niz, niz katastrofalnih rezultata koji bi u konačnici SDP mogao dovesti na margine lokalno političkog djelovanja.




U subotu 3. prosinca, SDP-ovci na Konvenciji biraju nova stranačka tijela Predsjedništva i Glavnog odbora u kojima, čini se, nema mjesta za Ronkove ljude pa niti za njega samoga. Osim Ronka po pisanju većine nacionalnih medija bez stranačke fotelje trebali bi ostati još Milanka Opačić, Branko Grčić, Željko Jovanović i Mirando Mrsić.

Je li novi šef SDP-a uspio složiti i novu ekipu doznat ćemo u subotu u Zagrebu i o tome vas svakako izvijestiti.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI