¨Prvu zbirku pjesama izdao sam sa samo 15 godina¨

Željko Milašinović
(FOTO: Privatna fotografija)

27.11.2016. | Mateja Barukčić
Pregleda: 25991

Željko dolazi iz Lipika, ima 18 godina i pohađa 4. razred Ekonomske i turističke škole u Daruvaru. Po ovoj uvodnoj rečenici, dalo bi se zaključiti da je Željko još samo jedan običan srednjoškolac, no, ova priča ima drugu stranu.

Željko je zapravo pjesnik, spisatelj koji je 2013. godine, sa samo 15 godina, izdao i promovirao svoju prvu zbirku pjesama "Kap na djelićima sunca”. Naravno da ovoj priči slijedi i nastavak koji će reći da je ovaj mladi (ne)obični srednjoškolac u debelim pripremama za promoviranje romana za djecu ljubavne tematike kojeg je također sam napisao, no o toj temi ćemo nekom drugom zgodom, zasad vas samo želimo upoznati sa Željkom i njegovim životom.





1.KOLIKO DUGO SE BAVIŠ PISANJEM POEZIJE?


Pisanjem poezije bavim se od petog razreda Osnovne škole kada sam pohađao literarnu skupinu, nema nekog posebnog razloga zašto sam krenuo pisati, jednostavno, to mi se svidjelo. U nekim intervjuima sam rekao da planiram napisati kriminalistički roman, ali shvatio sam kako to nije dobra tema, te sam krenuo s pisanjem ljubavnog romana za djecu, ali i odrasle. Pisao sam ga oko godinu dana, napokon sam ga kompletirao i predao u tisak, te treba biti gotov kroz par dana.

2. TKO TI JE PODRŠKA?

Prije svega, podrška mi je obitelj, zatim prijatelji iz razreda i izvan njega zajedno s razrednicom te ravnateljicom i ostalim profesorima koji cijene moj trud i rad. Naravno tu sam posebno izdvojio profesoricu Hrvatskog jezika koja mi od ove godine predaje Hrvatski. Puno mi je puta esej ocijenila s trojkom, bio sam i ljut jer sam bio ubjeđen kako su moji radovi savršeni, no shvatite kasnije da se svakome događaju greške i da recimo ne leže vam eseji kao pisanje nečeg drugog, ali očekujem četvorku ili peticu, a znam da ću je dobiti. Ali bez obzira na ocjenu znam da mi je ona velika podrška u radu.

3. KAKO TVOJA OBITELJ I PRIJATELJI REAGIRAJU NA TVOJE PISANJE? O ČEMU PRVENSTVENO PIŠEŠ? ŠTO TI JE INSPIRACIJA?

Pa smatram i znam da je obitelj zadovoljna, a prijatelji naravno to ne shvaćaju ozbiljno, kao ni ja sam sebe. Jer ja sam onako vrckast i brzo mijenjam mišljenja, pa sam mnogo radova bacio jer sam mislio da su bezvrijedni, tek kada sam završio roman shvatio da sam da je ovo moj životni put. Pa prvenstveno pišem o raznolikim temama iz života i mašte, ali ovaj roman je baš pisan nama teenagerima ali i svima ostalima. Inspiracija mi je raznolika, većinom ljutnja, kao jedinica iz računovodstva koja motivira 100 na sat , kao i ta trojka iz eseja, poslije se smijem sam sebi zbog rukopisa a i napisanog broja stranica. Nadam se da ću kao i prošlih godina imati 4 ili 5 iz Hrvatskog.




4. KAKVI SU TVOJI PLANOVI ZA BUDUĆNOST?

Prvenstveno, želim završiti srednju školu, upisati fakultet koji je približno sličan ovim čime se bavim ili novinarstvo ili kroatistiku-nastavnički smjer. A ovim putem najavljujem da snimam svoju vlastitu pjesmu koja je realizirana, trenutno se radi aranžman koji je pri kraju.

Za kraj, Željko se zahvaljuje svojoj obitelji, svojoj razrednici Mirjani Bernat-Ružička, ravnateljici škole Dinki Kavalir, svim prijateljima, posebno najboljem 4.e razredu, svim profesorima posebno profesorima hrvatskog jezika Nataliji Lacina i Denisu Brkiću, gradonačelniku grada Lipika Vinku Kasani, gradskoj knjižnici i čitaonici Lipik na čelu s Jasnom Molnar-Kukić, gradskom pjevačku zboru Lipik na čelu s prof.glazb.kult. Jadrankom Radonić-Sirovicom te svim realizatorima koji su radili na njegovoj knjizi. Poziva vas da posjetite njegovu Facebook stranicu " Željko Milašinović Official" te pratite sva vezana događanja uz njegov rad.

Ako se nekoga dojmila Željkova priča ili bi pak željeli organizirati promociju njegovog romana u svom gradu, školi i sl., možete ga kontaktirati na e-mail adresu: [email protected].




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI