U prvih 6 mjeseci realizirano 37 posto planiranih prihoda

Županijska skupština
(FOTO: Mario Nakić)

04.10.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 7894

Požeško-slavonska je županija tijekom prvih šest mjeseci uprihodovala tek 37 posto planiranoga za 2011. godinu, stoji u izvršenju županijskog proračuna za prvu polovinu godine koje je Županijska skupština jučer prihvatila. Unatoč tomu, župan Marijan Aladrović kazao je kako sve teče prema planu te vjeruje da će proračun biti do 100-postotno izvršen do kraja godine kako je planirano. Od ukupno 24,5 milijuna kuna rashoda u tom je razdoblju najveći dio proračuna, oko 6,9 milijuna kuna, utrošen za plaće i naknade zaposlenima u Županiji i ustanovama kojima je Županija osnivač.

Planirani prihodi povećani na 111,7 milijuna

Skupština je donijela odluku o prvom rebalansu županijskog proračuna. Zbog Odluke Vlade RH o minimalnim financijskim standardima za decentralizirane funkcije u osnovnom i srednjem školstvu, došlo je do povećanja prihoda i rashoda županijskog proračuna pa je rebanasom prihodovni dio povećan na 111,7 milijuna, a rashodovni na 96,3 milijuna kuna. Najveći prihodi su od pomoći Vlade i oni sada iznose 84,1 milijun kuna. Od toga je za popis stanovništva ostvarena neplanirana državna potpora u iznosu od 1,2 milijuna kuna.


Glavni izdaci


Među najvećim izdacima, navedene su naknade za Popis stanovništva u ukupnom iznosu od 1,2 milijuna kuna. Zbog prezaduženosti županije i otežane likvidnosti planira se povećanje zateznih kamata u iznosu od 450.000 kuna, rekao je Damir Jakoubek, županijski pročelnik za financije.

Ostale odluke

Među ostalim odlukama na jučerašnjoj je sjednici Županijske skupštine prihvaćeno polugodišnje izvješće o radu župana (koje je, kao i nedavno izvješće požeškoga gradonačelnika, stalo na dvije stranice), revizija procjene ugroženosti od požara, odluka o spajanju mikrobioloških laboratorija u jedan i drugo.

Savjet mladih

Imenovani su i članovi Savjeta mladih Požeško-slavonske županije: Ivan Pleša (Lipik), Ivana Vincer (Novi Mihaljevci), Marija Petrić (Požega), Valentina Tadić (Požega), Ivan Vukoja (Pleternica), Ivana Mance (Požega), Luka Čirko (Pleternica), Mislav Hihlik (Lipik) i Valentina Pilaš (Požega).


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI