Uhljeb - uhljebiti

Ilustracija
(FOTO: 034 portal)

17.10.2016. | 034 Portal
Pregleda: 15493

Uhljeb – uhljebiti –postaviti na neku stvarnu ili izmišljenu poziciju ili radno mjesto osobu kojačesto nema stručne i profesionalne kvalifikacije, a na to se mjesto postavljazbog rodbinske, zavičajne, prijateljske ili stranačke pripadnosti.

Uhljebljivanje semože vršiti na svim razinama – od nacionalnih do lokalnih javnih institucija,od agencija do upravnih, odnosno nadzornih odbora u javnim institucijama itvrtkama u vlasništvu tijela javne vlasti.

Nakon što smo pojasnili što je i tko je uhljeb, moramo sepozabaviti našim lokalnim uhljebima koje susrećete svaki dan na ulici i kojise toga ne srame.


Tako primjerice najveća gradska tvrtka za uhljebljenje jezasigurno Komunalac Požega d.o.o.




Alinije da se tamo zapošljavaju uhljebi radnici nego većinom nepotrebnaadministriacija koja buja kao rijeka poslije kiše.

Pročitavši informaciju gospodina Marijana Madunića koji jetu da brani čast i ugled javne tvrtke, zadnji put nam je poslao demnati kojiglasi ovako, citiramo: "Molimo vas da više ne plasirate tekstove poputposljednjega u kojem je niz netočnih informacija. Naime, neistinom koju steiznijeli pogađate sve vrijedne zaposlenike tvrtke Komunalc Požega d.o.o. kojisvakodnevno i u svim vremenskim uvjetima daju sve od sebe da naš grad budeuredan i čist, groblja uređena, ceste zimi prohodne. Negativan kontekst inetočne informacije koje objavljujete zasigurno ne stvaraju pozitivno okruženje,ne samo u Komunalcu Požega, nego i u cijeloj zajednici" - navode iz Komunalca.



Moramo ispraviti gospodina Madunića, nije nam uopće bilanamjera vrijedne zaposlenike, koji su uistinu vani po najgorim vremenskimuvjetima, na bilo koji način obezvrijediti. Ali kako ste se već sami dotaklizaposlenika, onda mislimo da bi bilo u javnom interesu svih građana da nampojasnite:

- Koliko Komunalac Požega d.o.o. ima zaposlenika?

- Kada su ti zaposlenici započeli svoj radni odnos?

- Gdje su bili raspisani natječaji za ta radna mjesta?

Kako ne bi bilo zabune, evo konkretan primjer koji bi sigurno zanimao sve korisnike vašihusluga kojima ste podigli cijene u nebo, a da nikakvu novu uslugu niste ponudili, čak sami korisnici vaših usluga za vas sortiraju otpad, tj. ambalažu, dakle,gdje je i kada bio raspisan natječaj za prijem na radno mjesto glasnovornikatvrtke Komunalac Požega d.o.o.?



Jednostavno pitanje zahtjeva jednostavan odgovor, zarne?

Dragi naši čitatelji, zbog silnih uhljeba po lokalnimgradskim tvrtkama kao i same uprave, naravno da vaša unučad i djeca neće nikadanaći posao i zato, nažalost, dolazi ona krilatica: Bože, čuvaj Hrvatsku, odoh ja uNjemačku!


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI