Evo za koga sve možete glasati 11. rujna

Izbori
(FOTO: SB Online)

14.08.2016. | 034portal
Pregleda: 9819

U ponoć je završio rok za predajuizbornih lista u Državno izborno povjerenstvo. Povjerenstvo ima 48sati za provjeru i verifikaciju lista te će 15. kolovoza u ponoćobjaviti čije su sve liste pravovaljane te tim činom počinje tećiizborna promidžba (kampanja).

U nastavku donosimo koje su svestranke i koalicije istaknule kandidature u V. izbornoj jedinici i tkosu kandidati na listama iz naše županije. Prema podatcima DIP-a redoslijedompredaje svoje liste su predale sljedeće stranke i koalicije:

- Narodna koalicija (SDP, HNS, HSU, HSS) – Nositelj je Zdravko Ronko a na 14. mjestu bi se trebala naći i ravnateljica požeškog Centra za socijalnu skrb Martina Vlašić.


- A-HSP – Nositelj liste je Goran Šarić iz Bjelovara.


- HDSSB, HKS – Nositelj liste je Dragan Vulin a drugo mjesto je pripalo Ruži Tomašić. Od ljudi iz naše županije na listi bi se trebao naći pleternički vijećnik Vlado Milković, predsjednica kutjevačkog Gradskog vijeća Josipa Miličević te Pleterničanka Marija Didović.

- HSP-AS, DESNO, HKDU dr. Marka Veselice, USP, HDS- Nositelj liste je Brođanin Tomislav Vlajnić.

- MOST – Listu bi trebao predvoditi tehnički ministar Gospodarstva Tomislav Panenić a, kako doznajemo, na listi bi se trebao naći i Požežanin Dražen Pekčec.

- BM-365, NS – Reformisti, NV, BUZ, HSS-Stjepan Radić – Nositelj liste je dipl. povjesničar Petar Bašić iz Sl. Broda, a na listi bi se trebali naći još Kutjevčanin Ivica Nikolić te Požežani Ivan Vlahović i Danka Tolić.

- Živi zid, Promjenimo Hrvatsku, AM – Nositelj liste je Ivan Mišić a iz naše županije na listi bi se trebali naći županijski predsjednik Živog zida Damir Janeš te Požežanka Sandra Josipović.

- Demokratska stranka žena – kandidati za sada nepoznati.

- HDZ – nositelj liste bit će tehnički ministar financija Zdravko Marić a na listi bi se trebalo naći ime predsjednika HDZ-a Požeško-slavonske županije Franje Lucića, predsjednika požeškog HDZ-a Darka Puljašića i gradonačelnice Pleternice Antonije Jozić.

- Pametno za grad – kandidati za sada nepoznati.

- Stranka umirovljenika (SU) – kandidati za sada nepoznati.

- Neovisna lista Dragutina Dukića – nositelj liste Dragutin Dukić.

- Hrvatski laburisti (HL) – Nositelj liste biti će Kaptolčanin Davor Bošnjak a na listi bi se još trebali naći Veličanin Željko Matajić, Anđelka Bošnjak iz Kaptola, Krešimir Štefek iz Požege te Pleterničanka Sanja Garić.

- Nezavisna lista Stipe Petrine, SH, Pokret Zajedno, OraH – kandidati za sada nepoznati.

- HSP, HŠSP, ABH, OS – iz naše županije bi se na listi trebali naći Požežanin Ivan Rajič i Kutjevčanin Željko Jambrek.

To su sve liste koje je Državnoizborno povjerenstvo zaprimilo do ponoći a odnose se na petu izbornujedinicu. Podsjetimo, V. izbornu jedinicu čine tri županije,Brodsko-posavska, Požeško-slavonske i Vukovarsko-srijemska.

O kandidatima iz naše županije ćemoizvijestiti u utorak kada liste budu službeno objavljene i upotpunosti poznate.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI