Mlada i uspješna imena zaslužuju biti pri samom vrhu liste

Antonija Jozić
(FOTO: Mladen Mirković)

04.08.2016. | 034portal
Pregleda: 11502

Kako se primiču rokovi sve više raste napetost o tome tko će zauzeti koje mjesto na listi za sabor pojedine političke opcije.

Do sada je svoju listu u petoj izbornoj jedinici definirala samo Narodna koalicija u kojoj gotovo da i nema promjena, izuzev Davora Vlaovića iz HSS-a koji je zauzeo drugo mjesto kao koalicijski partner, te zamjene za naprasne smjene, odnosno odustajanja Tihomira Jakovine kojeg je zamjenila Marta Luc-Polanc iz trećeg plana. Izgleda da Brodska organizacija nema predsjednika. Scenarij, mogli bi smo reći, svima poznat i već viđen.

U HDZ-u u petoj izbornoj jedinici su stvari malo drugačije, jer je županijski odbor Požeško-slavonske županije kandidirao devet kandidata na listu koju čini 14 imena a koja obuhvaća još Vukovarsko-srijemsku i Brodsko-posavsku županiju.


Gužva u šesnaestercu


Sve je izglednije vjerovati da pojedinim kandidatima smetaju imena mladih i uspješnih kandidata kao što je Antonija Jozić, pa potpomognuti lokalnim medijima, požega.eu-portalom kao sedmom silom pokušavaju u javnosti stvoriti privid o tome kako ne treba birati Antoniju već treba treba birati starije, po nekima već istrošene kadrove, samo kako mlađa populacija ne bi došla do izražaja i eventualno preuzela saborski mandat te učinila dobru promjenu.

Kad je u pitanju politika i udobna fotelja ne vrijedi ona "na mlađima svijet ostaje" stoga bi valjda bilo poželjno još nekoga i reanimirati kako uspješna mladost ne bi povela ovaj svijet u pozitivnu budućnost, jer najbolje je ništa ne mjenjati dok je samo meni dobro.

Ali sačekat ćemo predaju lista preostalih stranaka koje se u našoj izbornoj jedinici natječu za sabor, i nadamo se da će kod donositelja odluka prevladati razum a ne nekakav umjetno izazvan pritisak sedme sile, te da će prepoznati rad i uspješnost kandidata i prema tome doznačiti mjesto na listi koje zaslužuju. Sve drugo bi bilo jako loše za sve nas.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI