Međunarodni konjički turnir Pleternica 2016.

(Međunarodni konjički turnir Pleternica 2016.)
(FOTO: pleter-portal.hr)

25.06.2016. | M.M./pleter-portal.hr
Pregleda: 7673

Međunarodni konjički turnir Pleternica 2016. jučer je počeo, a održava se na pleterničkom hipodromu. Usprkos izrazitoj vrućini, natjecatelji su se okupili u respektabilnom broju, a njihovi se konji čine punima energije i želje za nastupom. O samome tijeku nastupa i svemu onome što nas tijekom sljedeća tri dana očekuje, dogradonačelnik Pleternice, Domagoj Katić je rekao:

– Prvi dan je dresura, za vozače najzahtjevniji dio, za publiku najmanje zanimljiv. Drugi dan je maratonska utakmica s čvrstim preprekama, a u nedjelju je utakmica preciznosti. Subota i nedjelja će još biti popraćene dodatnim aktivnostima, poput besplatnog jahanja za djecu, sajma gospodarstvenika s područja grada Pleternice u subotu ili sajma udruga u nedjelju. Isto tako, u nedjelju će četiri lovačka društva kuhati lovački čobanac koji će imati humanitarni predznak.

– Svi sudionici turnira sudjeluju na sva tri dana natjecanja. Prvo se obavlja veterinarski pregled konja gdje se odlučuje jesu li konji dovoljni spremni za sva tri dana natjecanja, a jučer je popodne bila utakmica dresure. Priređen je bogat program, podignut je šator s hranom i pićem za posjetitelje i vjerujem da je to dovoljan razlog da Pleterničani i svi ostali ljubitelji konja i oni koji će to postati dođu i ugodno provedu subotu i nedjelju. Nadamo se samo da će se vrućina malo smanjiti – dodao je dogradonačelnik.


O tome koliko je konjički turnir u Pleternici bitan, govori i činjenica da su nam se i ove godine pridružili Mađari, Talijani, pa čak i vozač iz Čilea, Jorge Gutierrez, koji prvi puta sudjeluje na ovome natjecanju.





– Ovo mi je drugi put da sam ovdje – rekao nam je vozač Guiseppe – dok je Francesco prvi put na ovome turniru. Saznali smo za njega  preko zajedničkog prijatelja iz Slovenije. Bavimo se ovime već dvadeset, odnosno dvadeset pet godna. Prošle godine na svjetkosm prvenstvu osvojio sam treće mjesto u pojedinačnom nastupu, dok smo kao dio reprezentacije Francesco i ja bili drugi.




– Konje nije lako trenirati. Ovi koje mi imamo se vrlo dobro kreću, a naš trener Josef Dibak ih je odlično pripremio. Nakon ovoga idemo u Lipicu na natjecanje i ako sve dobro prođe, čeka nas svjetsko provenstvo. Osim toga, iznimno mi se sviđa ovdje, mjesto je fantastično, ljudi su gostoljubivi, a hrana je izvrsna – dodao je Francesco.








Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI