Radi se ¨punom parom¨: Preko 130 raznih aktivnosti u sezoni 2015./2016.

Dario Hak i Kazimir Balog
(FOTO: Tomislav Milanović)

08.06.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 6505

Još jedan događajima bogat mjesec (lipanj) u Gradskom kazalištu Požega najavili su danas voditelj KAD-a i SKAD-a Dario Hak i voditelj marketinga Kazališta Kazimir Balog. 10. lipnja s početkom u 20 sati posjetitelje očekuje gostujuće predstava "Kralj Ubu" Kazališta Virovitica.



- Mnogi teoretičari ovu dramu smatraju rodonačelnim tekstom teatra apsurda. Glumačku postavu predvodi Draško Zidar u ulozi Kralja Ubua, Blanka Bart, Antun Vrbenski, Goran Koši, Mladen Kovačić, Mijo Pavelko, Sara Lustig i Igor Golub. Predstavu je režirao slovenski redatelj Samo M. Strelec. Vjerujemo da će ova kultna predstava razveseliti požešku publiku – rekao je Kazimir Balog.





Od ostalih događanja 11. lipnja Plesni studio Marine Mihelčić u Kazalištu će održati "Plesnu tvornicu čokolade", 13., 14. i 15. lipnja održat će se "Plesoptika" Umjetničke organizacije Plesna radionica Ilijane Lončar, a 20. lipnja Plesni studio Marine Mihelčić održat će manifestaciju "Znaš li plesati, Požega 2016.". 22. i 23. lipnja Kazalište ima gostovanje s predstavom "Tuna bunjavilo" u Virovitici i Vukovaru, a 27. lipnja gostuju u Sisku s "Helverovom noći". 30. lipnja je "Teatralija", završetak kazališne sezone 2015./2016. gdje će premijerno biti prikazana predstava SKAD-a "Smiješna strana povijesti" i promocija novog broja Kazališnih novina.

- U predstavi se kroz dijaloge i monologe povijesnih ličnosti na smiješan način prikazuje njihov život i utjecaj na današnji svijet. Za mjesto radnje odredili smo čistilište gdje likovi kao što su Hitler, Neron, Keops pričaju svoje priče. Predstava obiluje povijesnim činjenicama pa možemo reći da je i obrazovnog tipa. Složena je na komičan način gdje akteri često negiraju povijesne činjenice ili se iz njih pokušavaju izvući – rekao je voditelj SKAD-a i KAD-a Dario Hak.




U kratkom osvrtu na sezonu 2015./2016. koja se bliži svom kraju Balog je naveo kako je iz sezone u sezonu sve više akcije u Gradskom kazalištu Požega. Ove sezone odigrano je tako 33 predstave više od prošle sezone.  

- Kad se zbroje naše i gostujuće predstave u Gradskom kazalištu Požega te gostovanja, dolazimo do brojke od 98 predstava. Nadamo se nastavku dobre suradnje s osnovnim i srednjim školama i vrtićima, VUP-om. Sve obrazovne institucije su uključene u rad u kazalištu što je rezultiralo još jednom dobrom sezonom. Kroz samo kazalište u ovoj godini bilo je preko 130 različitih događanja, a gostovanja i brojne probe SKAD-a KAD-a i Male škole kazališta dokazuju da se radi "punom parom" – rekao je Balog. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI