Završen 2. KaZlaDo u Požegi: ¨Ova nagrada je priznanje da moja gluma nešto vrijedi¨

Luka Capan i Anabela Sulić
(FOTO: Tomislav Milanović)

22.04.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 5071

Drugi "KaZlaDo" u Požegi jučer i danas okupio je preko sto sudionika iz 11 osnovnih i srednjih škola. Mnogi učenici u Gradskom kazalištu Požega pokazali su da je pred njima svijetla glumačka budućnost. Najbolji scenski nastup za osnovne škole dobila je predstava "Lisica i roda" OŠ Fra Kaje Adžića iz Čaglina, a nagradu za najbolje glumačko ostvarenje u osnovnoškolskim izvedbama dobio je Luka Capan iz Pleternice.



Nagradu za najbolji scenski nastup u srednjim školama osvojila je Anabela Sulić s ulomkom iz Antigone, a za najbolju predstavu proglašena je predstava "Moj svijet" učenika Gimnazije iz Požege.


- Ovo je veliko priznanje da to što radim nešto vrijedi i da ne gubim vrijeme. Članica sam SKAD-a glumim u kazalištu i monolog je vrlo blizak predstavama. Ovo je jako dobra motivacija za dalje. Planiram se baviti glumom u životu inače ne bih bila ovdje – rekla je Anabela Sulić.




- Glumio sam poštara Kolbabića iz poštarske bajke. Poznajem našeg poštara i on ima nekih s poštarom iz predstave, ali nije poslužio kao primjer za ulogu. Svoju ulogu sam kreirao sam jer bih se jednog dana volio baviti glumom – rekao je Luka Capan koji je toliko fascinirao žiri da su nagradu za osnovnoškolski monolog odlučili preformulirati u nagradu za najbolje glumačko ostvarenje u osnovnoškolskim izvedbama.



- Vrlo smo zadovoljni razinom izvedbi koje su pojedine grupe pokazali. Količina entuzijazma sa strane pedagoga i učenika je bila na fascinantnoj razini. Ostali smo jučer i danas u "off" programu s ljudima koji su postavljati dodatna pitanja. Bili su toliko zainteresirani da su i nas potakli da se još više angažiramo. U cijeloj ovoj priči je jako lijepa stvar što se stvara jedna kazališna kultura koja će donijeti novu kazališnu publiku – rekao je predsjednik žirija Tomislav Pavković.



Pogledajte fotogaleriju s proglašenja pobjednika 2. KaZlaDa.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI