Nakon 40 godina: ¨Hvala Bogu da i mi dobivamo asfalt i da ne moramo više gaziti po blatu i rupama¨

Gradonačelnik Vedran Neferović i Marija Dumančić
(FOTO: Lidija Galić)

20.04.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 8295

Stanovnici Radničke ulice u Vidovcima konačno će dobiti asfalt. Čekaju ga gotovo 40 godina, a ni samima im nije jasno kako se za tolike godine nije našlo novca za asfaltiranje ove 200 metara dugačke ulice.

- Hvala Bogu da i mi dobivamo asfalt i da ne moramo više gaziti po blatu i rupama. Stalno se nasipavalo, ali brzo to ode i opet nam je blato. Valjda prije nije bilo novca da se to riješi. Sretni smo neka se i sad to konačno napravi - kaže nam Marija Dumančić koja u Radničkoj ulici živi 33 godine.








Asfalt će biti postavljen u širini od pet i pol metara, vrijednost radova je 593 tisuće kuna s PDV-om, a izvodi ih Niskogradnja Jurčak.
- Grad Požega ne može si dozvoliti da stanovnici u pojedinim dijelovima grada nemaju asfalt u vrijeme kada je to sasvim normalan dio infrastrukture u svakom gradu. Dok se ne riješi svaki metar asfalta i svaka ulica u ovom gradu, neću biti miran. Sve druge investicije koje će se financirati sredstvima Grada bit će usmjerene na infrastrukturu i poboljšanje uvjeta života mještana, od Vidovaca i Dervišage do Mihaljevaca, Golobrdaca i drugdje gdje postoje ovakvi problemi - rekao je gradonačelnik Vedran Neferović dodajući da je u Vidovcima sljedeća na redu Željeznička ulica.






- Hrvatske vode će odraditi radove na potoku Pakao, a kao prvi projekt na natječaj za ruralni razvoj planiramo prijaviti rekreacijski centar u Vidovcima za što čekamo raspisivanje natječaja. Mislim da mještani ovog dijela grada imaju razloga biti zadovoljni - dodao je.






Nakon Vidovaca, najavio je gradonačelnik, kreću radovi na Varelovcu u Ulici Borisa Hanžekovića i Ervine Dragman te na području MO Tekija u Tadijanovićevoj ulici i Marije Jurić Zagorke gdje postoje problemi s oborinskim vodama i klizištima.
















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI