Nakon 63 godine Požega dobiva nove bazene: Radovi počeli danas, otvorenje u srpnju

Početak radova na požeškim bazenima
(FOTO: Lidija Galić)

12.04.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 15604

Od srpnja će se Požežani kupati u novim bazenima. To je, naime, rok za dovršetak izgradnje novih bazena koje bi Požega trebala dobiti nakon više od šest desetljeća. Radovi su počeli danas, a vrijednost im je prema najavama oko 11,5 milijuna kuna.







- Ovaj bazen izgrađen je 1953. godine. Star je 63 godine i nažalost ovakve investicije nisu prihvatljive za financiranje putem fondova EU. Morali smo kao grad poduzeti konkretne mjere kako bismo napravili kvalitetne zahvate na bazenu i osigurali da Požega ima javno kupalište primjereno vremenu u kojem živimo. Obećajem Požežanima da će ovo ljeto imati uređene bazene. Mali bazen koji je bio nepravilnog oblika bit će dimenzija 25x12  metara, veliki će biti primjeren jednim dijelom neplivačima, a na drugom dijelu s dubinom za igranje vaterpola i plivanje - rekao je gradonačelnik Vedran Neferović prilikom obilaska gradilišta.


Bazeni će se puniti 1. svibnja te uz potrebnu filtraciju će biti puni tijekom cijeloga ljeta. Sistem punjenja i pražnjenja bazena svakih sedam dana odlazi u prošlost.
Ulaz bazene bit će premješten uz nasip Veličanke s nova 54 parkirališna mjesta.






- Sportski tereni, košarka i odbojka će biti na dijelu prema vojarni, tu su i ugostiteljski objekti, sanitarni čvorovi, svlačionice i postrojenja za filtraciju bazena. Bit će postavljena četiri filtera, oko bazena će biti postavljeni bazeni za pranje nogu i zaštitna ograda kako bi se održavala higijena kupališnog dijela - dodao je Neferović.
Otvorenje bazena planirano je za 10. srpnja.




















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI