Smolčić ponudio mandat; Rašić mu poručio: ¨Ovo je smiješno. To je pokušaj političkog poentiranja!¨

Nino Smolčić, predsjednik gradskog vijeća Požege
(FOTO: Lidija Galić)

25.02.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 13324

Na svojevrsne performanse Nine Smolčića (NL) navikli smo još iz vremena kada je u Gradskom vijeću Grada Požege bio oporba. Danas je, na iznenađenje mnogih, ponudio vijećnicima svoj mandat predsjednika vijeća na raspolaganje, ali ne neopozivom ostavkom, već davanjem prilike vijećnicima da mu izglasaju povjerenje ili nepovjerenje.

Neki su vijećnici prokomentirali kako je teško ne primijetiti da je Smolčić za ovakav potez izabrao tajming kad je politička scena u Požegi u zadnje vrijeme, točnije od "slučaja" Baška poprilično uspavana, a time i Smolčićeva pozicija sigurnija. Uz to bliži se i Dan grada, a ni razlozi koje je naveo, kažu, nisu baš zvučali vjerodostojno.

- Došlo je do narušenog povjerenja. Naime, kad predsjedniku Gradskog vijeća 40 posto vijećnika ne dođe na sjednicu (kao što je to bio slučaj na tematskoj sjednici o Baški), onda je to narušeno povjerenje. Znam zašto niste došli. Nije da vas razumijem, ali vi temu Baške niste smjeli konzumirati  - obratio se Smolčić SDP-ovim vijećnicima.








Naglasio je kako njegova vrata nikad ni za koga nisu bila zatvorena, dok je on istovremeno naišao na zatvorena vrata nekih stručnih službi u Gradu. Podsjetio je da su ga mnogi prozivali da nezakonito saziva sjednice,  a uz veliku dozu ogorčenja u glasu podsjetio je kako se, nerijetko u negativnom kontekstu, spominjala njegova uža obitelj te tvrdilo da je na mjestu predsjednika Vijeća samo zbog materijalne koristi.
- Reći ću nešto na što sam ponosan, a radit ću to i dalje kad ne budem u Gradskom vijeću: od 2015. godine do danas pomogao sam civilnim i sportskim udrugama, ljudima u poteškoćama s blizu 50 tisuća kuna. Nisam to nikad isticao kad ste me napadali. Dao sam jer u ovom trenutku mogu pomoći i nadam se da meni tuđa pomoć neće biti potrebna - rekao je s "knedlom u grlu" Smolčić.

- Stalno sam očekivao da će doći zahtjev za mojom smjenom. Sve je to politička borba i legitimno je, ali ne i osobna diskreditacija - dodao je.

Nakon što je Klub vijećnika HDZ/HSP AS Smolčiću izglasao povjerenje, a SDP-ovci ostali suzdržani jer, kažu, nikad nisu ni tražili Smolčićevu smjenu, Miro Rašić ga je prozvao za jeftino prikupljanje bodova.






- To je svojevrstan fenomen jer nikad nisam čuo da je netko sam za sebe zatražio izglasavanje povjerenja. To je pokušaj političkog poentiranja. Znate moj odnos prema Vama i razilazili smo se u programskim stvarima. Smiješno je to što tražite. Na nedolazak na sjednicu jednog kluba od šest-sedam vijećnika, nepotrebno je reagirati. Mislim da želite u javnosti dići svoj ugled, to je političko razbacivanje. Smiješno je da se za ovako što uopće glasuje - poručio mu je Rašić te kod glasovanja bio suzdržan.






- Kad sljedeći put netko bude prijetio kaznenim prijavama protiv mene pa ih ne podnese, tužit ću ja njih jer to nisu učinili - poručio je puno samouvjerenije nego na početku rasprave Smolčić, nakon što je po drugi put u ovom sazivu dobio povjerenje gradskih vijećnika.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI