Baška ostaje Topalušiću; Smolčić: ¨Umjesto licitacije provedena je lobotomizacija¨

Nino Smolčić, predsjednik Gradskog vijeća Požege
(FOTO: Lidija Galić)

02.02.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 13446

Tvrtka Valis Aurea Baška j.d.o.o. na čijem je čelu Robert Topalušić Orlović iz Baške i narednih će pet i pol godina u zakupu imati požeško odmaralište u Baški na otoku Krku.



Naime, na današnjoj je licitaciji jedini udovoljio natječaju, a u njegovo je ime odvjetnik Velimir Galić na licitaciji ponudio onoliki iznos koliki je naveden kao početna cijena, 22.035,00 kuna mjesečno tj. 50 kuna po četvornom metru plus PDV.





Predsjednik povjerenstva Mario Pilon utvrdio je da tvrtka Camisa d.o.o. kao drugi ponuditelj nije imala valjanu dokumentaciju te nije mogla sudjelovati na licitaciji.




- Kakav natječaj, takva i licitacija. Umjesto da je provedena licitacija iskrenije je reći da je provedena lobotomizacija. Da je predviđeno zakonom da na licitaciji netko ponudi manju cijenu od početne, mislim da bi i to prošlo - prokomentirao je predsjednik Gradskog vijeća Nino Smolčić.

Kaže da je očigledno od početka da je natječaj namješten. Uvjeti su, smatra, nešto bolji u ponovljenom natječaju, no sve drugo narušava želju za transparentnošću.

- To je poražavajuće. Nakon ovakvog natječaja i licitacije više ništa neće biti kao prije. Ma tko se javio? Nitko. To je to. Pogledajte na službenim stranicama Općine Baška gdje piše da za kiosk do 15 četvornih metara početna cijena licitacije je 130 tisuća kuna godišnje. Očito je da Baška više vrijedi onima koji nisu iz Požege nego nama u Požegi - zaključio je Smolčić.



Od gradonačelnika Vedrana Neferovića doznali smo da cijena ljetovanja za umirovljenike i djecu iz požeških škola i vrtića u požeškom objektu još uvijek nije definirana, nego će to biti određeno ugovorom.

- To neće moći biti 1.300 kuna kao prije. Ta je cijena bila igra malog tigra - prokomentirao je kratko.

Robert Topalušić Orlović danas je bio u Požegi, no ne i na licitaciji gdje ga je zastupao odvjetnik Velimir Galić.
Za izjavu telefonom nije bio raspoložen.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI