Veliko priznanje Požežanki: Prva Hrvatica na međunarodnom natjecanju u powerliftingu

Milijana de Mori
(FOTO: Iz privatne kolekcije M. de Mori)

07.01.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 6505

"Uzbuđena sam i velika mi je čast što ću biti prva žena koja će Hrvatsku predstaviti na međunarodnom powerlifting natjecanju. Sada sam u Londonu sa suprugom Markom, boksačem koji ima najveću borbu u životu protiv Davida Hayea, ali  moj trening se normalno nastavlja. Pratim program i svoju rutinu", rekla je Požežanka Milijana de Mori, članica Powerlifting kluba "Maksimum" iz Pitomače koja će predstavljati Hrvatsku na IPF Europskom prvenstvu u powerliftingu.

Natjecanje se održava od 5. do 12. ožujka 2016. u estonijskom gradu Tartu. Milijana nastupa u kategoriji do 57 kilograma u kojoj je prijavljeno sveukupno 17 natjecatelja.

- Konkurencija na europskoj razini je nevjerojatno jaka. U mojoj kategoriji, do 57 kilograma za sada je prijavljeno 17 cura, a broj će se možda i povećati. Predsjednik i glavni trener mog kluba "Maksimum" iz Pitomače Luka Kovač sve je poduzeo i organizirao kako bi omogućio moj odlazak na natjecanje – dodala je Milijana.





Milijana je na državnom prvenstvu u powerliftingu u Vukovaru, održanom u studenom prošle godine postala apsolutna državna prvakinja. Njeni dosadašnji najbolji rezultati su 122,5 kilograma u čunju, 75 kilograma u bench pressu i 140 kilograma u mrtvom dizanju. Kaže će biti zadovoljna ako ponovi te rezultate, a još zadovoljnija ako podigne 2.5 ili 5 kilograma više u svakoj od tri navedene discipline. Sretno!


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI