Gradonačelnica Pleternice: ¨Projekti su sada teški 350 milijuna kuna, počinje izgradnja aglomeracije¨

Dobitnici nagrada Grada Pleternice
(FOTO: Vesna Milković)

07.12.2015. | Vesna Milković
Pregleda: 9066

"Grad Pleternica svake godine priprema sve više projekata i na našem popisu više nisu u vrijednosti 300 milijuna kuna, nego se radi o 350 milijuna kuna" – rekla je ovo gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić na svečanoj sjednici Gradskog vijeća održanoj u povodu Dana grada i blagdana sv. Nikole, njegova zaštitnika.

Protekla godina, istaknula je gradonačelnica, bila je iznimno teška kako općenito u gospodarstvu tako i u proračunskom smislu zbog novih zakonskih odredbi Vlade RH.



- Usprkos tome ona je Pleterničanima donijela obnovljene prometnice u samom gradu vrijedne preko 25 milijuna kuna, a ukupne investicije na razini godine iznose oko 35 milijuna kuna. Mi smo uspjeli svojim znanjem, upornošću, entuzijazmom i iskustvom priskrbiti bespovratna sredstva da bismo mogli obnoviti zgradu gradske kuće, bivšu zgradu vrtića koju prenamjenjujemo u centar za udruge, a isto tako pripremat ćemo velike projekte koje želimo kandidirati prema EU fondovima – dodala je gradonačelnica.


Ono što je izvjesno da će se raditi u sljedećoj godini, kazala je Jozić, je obnova zgrada osam mjesnih domova u naseljima na pleterničkom području za što su osigurana bespovratna sredstva u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Isto tako, u obnovu idu školske zgrade u Kuzmici i Sesvetama kao i brana na Orljavi.




- Već šest godina intenzivno pripremamo projekt aglomeracije, odnosno sustav odvodnje u našim naseljima ukupne vrijednosti 146 milijuna kuna i sada se nalazimo pred raspisivanjem natječaja za izvođača radova. Oni bi trebali početi polovinom 2016. godine i sve do 2018. godine pleterničko područje će biti veliko radilište jer je riječ o 41 kilometar dugom sustavu odvodnje – najavila je gradonačelnica.

Pohvale za sve što se radi u Pleternici gradonačelnici su uputili i župan Alojz Tomašević te saborski zastupnik Franjo Lucić koji su pritom istaknuli kako, nažalost, u tim aktivnostima Grad ne nailazi na potporu mjerodavnih ministarstava. Inače, svečanoj sjednici Gradskog vijeća prisustvovao je veliki broj gradonačelnika i načelnika gradova i općina naše županije, ali i iz drugih krajeva Hrvatske. Za glazbeni dio programa pobrinula se Glazbena škola Požega.





Priznanja u povodu Dana grada ovaj puta dobili su: NK"Slavija", NK"Hrvatski dragovoljac" iz Brodskog Drenovca, Županijski lovački savez, DVD Sulkovci, OPG Jagodić iz Frkljevaca, Udruga "Tomo Perić" iz Buka, studentica Učiteljskog fakulteta Valentina Protić i boksač Mihael Jugović.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI