Papučki cener: Trčali i hodali do Anđina barake u čast braniteljima

Početak utrke "Papučki cener"
(FOTO: Anđelko Banović)

29.11.2015. | Bojan Miščević
Pregleda: 4099

Druga utrka "Papučki cener" održana je danas u Velikoj. Održana je u sklopu 15. Memorijalnog pohoda na Anđina baraku u spomen jedanaestorici poginulih hrvatskih branitelja, a u organizaciji Planinarskog društva Mališćak iz Velike i Parka prirode Papuk. Trčalo se makadamskom cestom Velika - Jankovac, start je bio na 270 metara nadmorske visine, a cilj na 730 metara, ukupna duljina utrke je 10 kilometara.

- Danas trčim za Tomislava Šedevija Šedu, poginulog prijatelja kojem posvećujem ovu utrku. Inače na Papučki cener dolazim prvenstveno zbog odavanja počasti i zahvale poginulim braniteljima. Rezultati su mi manje bitni, ali nadam se boljim nego lani. Od 1996. godine trčim mahom memorijalne utrke, od Panežićevog memorijala do utrke za branitelje poginule u Borovu selu - izjavio je jedan od mnogih sudionika utrke, Marijan Križanović iz Požege.




Start je bio kod upravne zgrade PP Papuk, u Velikoj, a cilj kod spomenika na Anđinoj baraci, na cesti Velika - Jankovac. Organizatori su pripremili okrjepu na pola dionice, a na cilju bio je osiguran šator za presvlačenje, topli napitci, obrok i prijevoz stvari trkača do cilja.


- Za snijeg smo spremni, staza je spremna, utabana i očišćena. Utrkivati se došlo nas osam iz Đakova te nešto planinara koji su ranije pješice krenuli prema cilju. Drugi put smo ovdje, nadam se da će proći sve u redu - rekao je Gordan Jurković iz Planinarskog društva Đakovo.

Dodaje kako su došli iskazati čast poginulim braniteljima, ali i iskoristiti Cener za jači trening.
- Često nastupamo na ovakvim utrkama memorijalnog karaktera, svi smo zaljubljenici u prirodu i zdrav način života - izjavio je prije utrke Gordan Jurković.

Pogledajte fotogaleriju 2. Papučkog cenera.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI