¨Očekujemo lijep hladan dan sa snijegom, dobru stazu, dobru utrku i dobro druženje¨

Drago Štokić, organizator Papučkog cenera
(FOTO: Lidija Galić)

24.11.2015. | Bojan Miščević
Pregleda: 3953

Druga po redu utrka, Papučki cener, održat će se sljedećeg vikenda u Velikoj. Start je na 270 metara nadmorske visine, a cilj na 730 metara nadmorske visine, ukupna duljina utrke je 10 kilometara. Održava se u sklopu 15. Memorijalnog pohoda na Anđina baraku u spomen jedanaestorici poginulih hrvatskih branitelja, u organizaciji Planinarskog društva Mališćak iz Velike i Parka prirode Papuk.



- Očekujemo lijep hladan dan sa snijegom, dobru stazu, dobru utrku i dobro druženje. Trenutačno je prijavljeno 80-tak trkača iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Start je kod upravne zgrade PP Papuk, u Velikoj, a cilj kod spomenika na Anđinoj baraci, na cesti Velika - Jankovac. Trasa utrke ide makadamskom cestom Velika-Jankovac. Otprilike prvih dva kilometra je asfalt, do kamenoloma. Okrjepa je na pola dionice te će na cilju biti osiguran šator za presvlačenje i topli napitci i obrok. Prijevoz stvari trkača organiziran je do cilja - izjavio je Drago Štokić iz PD Mališćak.





Dodaje kako neće biti problema što se staze tiče.

- Staza će biti očišćena, no snijeg zna zadavati probleme trkačima zbog klizavosti podloge, posebice onima s manje iskustva. Teže je trčati, no pripremaju se za sve uvjete i terene, tako da sam uvjeren kako će sve biti u najboljem redu - zaključio je Štokić.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI