Novo igralište: ¨Djecu sam do sada na igru vodila u Požegu ili Slavonski Brod¨

Djeca na novom igralištu u Frkljevcima
(FOTO: Anđelko Banović)

31.10.2015. | Vesna Milković
Pregleda: 6818

– Jedva smo čekali da se igralište napravi. Kod kuće imaju uređen prostor za igru, ali ovo je nešto drugo drugo. Najčešće sam ih vodila u Požegu na igralište kod Katedrale ili smo se igrali u Colosseumu kad idemo u kupovinu u Slavonski Brod – zadovoljno je kazala Anita Knapić prije otvorenja dječjeg igrališta u Frkljevcima, dok su se njeni Klara i Adam samo smješkali. Smiješak nije silazio ni s lica sedmogodišnje Matee Vidović.
- Dida i tata su mi kod kuće napravili ljuljačku ali, sad ću svaki dan dolaziti ovamo. Baš se radujem igralištu – rekla je Matea.

Dječje igralište u Frkljevcima, kojega će koristiti i mališani Kadanovaca, napravljeno je ponajprije zaslugom Udruge za pomoć djeci i mladima "Radost" koja je inicirala uređenje igrališta i uz pomoć sredstava iz raznih izvora napravila ih u Gradcu, Blacku i Sulkovcima. Za ovo u Frkljevcima 13.000 kuna dala je Zaklada "Slagalica", a ostatak do 25.000 kuna osigurali su Grad Pleternica, Udruga "Radost" i nekoliko donatora.







Mještani Frkljevaca obavili su većinu posla sami.
- Igralište nam je bilo neophodno jer u selu ima pedesetak djece koja se nisu imala gdje igrati. Zato su ljudi spremno dolazili na akcije koje smo organizirali, a posebno su nam pomogli i članovi DVD-a s kojima smo kraj igrališta izgradili sjenicu – rekao je predsjednik MO Frkljevci-Kadanovci Stjepan Bunčić.





Svima koji su pomogli uređenje igrališta zahvalio se predsjednik Udruge Darinko Soldo, a svečanosti otvorenja prisustvovali su i saborski zastupnik Franjo Lucić, župan Alojz Tomašević i gradonačelnica Antonija Jozić. Ona je obećala kako će dogodine igralište dobiti i djeca Pleternice, a novac će se osigurati tako što će se sredstva u proračunu namijenjena roditeljima novorođenih beba preusmjeriti za igralište.

Udruga "Radost" uređuje igralište i u Buku, a radovi su pri kraju.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI