Pakračka bolnica dobila aparat za magnetsku rezonancu; u Požegu stiže najveći ¨magnet¨ u Hrvatskoj

Slavica Klaić, zamjenica sanacijskog upravitelja Opće županijske bolnice Požega
(FOTO: Anđelko Banović)

27.10.2015. | Vesna Milković
Pregleda: 27390

Bolnica u Pakracu po prvi puta u svojoj povijesti ima aparat za magnetsku rezonancu, a u funkciji će biti od 2. studenog.

- Njime se obavljaju različite pretrage no važno je istaći da on, za razliku od rentgena i CT-a, ne zrači. Isto tako, ovim aparatom se mogu obaviti detaljniji pregledi i važan je primjerice za pacijente koji moraju na operaciju jer se nakon obavljene pretrage dobije stvarnija slika stanja. Mnoge bolnice ga još nemaju i stoga su liste čekanja za magnetsku rezonancu svugdje u Hrvatskoj dugačke. Ovdje u našem okruženju, u bolnicama u Bjelovaru, Virovitici i Sisku čeka se pola godine do godinu dana. Kad ovaj `magnet` bude u funkciji lista čekanja za naše pacijente bit će tri do pet mjeseci. Inače, na pretragu u požešku bolnicu bilo je naručeno između 280 i 300 pacijenata s ovog područja – rekla je dr.Slavica Klaić, zamjenica sanacijskog upravitelja Opće županijske bolnice Požega u sklopu koje djeluje pakračka bolnica.




Aparat za magnetsku rezonancu u Pakrac je dopremljen upravo iz matične bolnice s tim da je prethodno servisiran novim dijelovima. Kad krene s radom, dodala je dr.Klaić, u Pakrac će iz Požege jedno vrijeme dolaziti liječnik i inženjer dok se djelatnici njihove bolnice ne educiraju za rad na novom aparatu. Inače, prostor u kojemu je smješten aparat za magnetsku rezonancu nalazi se u prizemlju bolnice koje je ljetos preuređeno i u koje su se u međuvremenu `uselile` psihijatrijska i očna ambulanta te mikrobiologija. Za ove radove utrošeno je oko 300 tisuća kuna. Uz pakračku bolnicu ovih je dana završeno i uređenje parkirališta u vrijednosti 800 tisuća kuna.






Opća županijska bolnica u Požegi trenutačno je bez aparata za magnetsku rezonancu.

- Naručen je novi aparat koji će stići 13.studenog. U međuvremenu uređujemo novi prostor jer je novi aparat veći od onoga što je poslan u Pakrac. Zapravo, bit će najveći u Hrvatskoj, a vrijednost mu je 11 milijuna kuna - doznajemo od sanacijskog upravitelja dr.sc.Željka Glavića.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI