¨Pobjeda 8. studenog označit će jednu novu stranicu hrvatske povijesti¨

Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a
(FOTO: Lidija Galić)

23.10.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 11653

"Gdje je danas Hrvatska, gdje su vrijednosti za koje smo se borili i za koje su ginuli naši prijatelji, gdje je doktor Tuđman i naši branitelji. Što je danas s Hrvatskom?", pitao je na predizbornom skupu Domoljubne koalicije za petu izbornu jedinicu, održanom u Požegi, Tomislav Karamarko, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice. Na skupu se okupilo gotovo tri tisuće članova i simpatizera HDZ-a.






- Hvala vam na ovoj prekrasnoj atmosferi koja govori da pobjeda dolazi i da je ona realnost. iz jednostavnog razloga jer četiri godine kao da živimo u nekom ružnom snu- dodao je.


Za sadašnju Vladu kaže da je uništila hrvatsko gospodarstvo zbog čega je sto tisuća mladih otišlo iz Hrvatske.





-  Još jedan egzodus hrvatskog naroda je počeo. Zar misle da ćemo mi gledati kako djeca bježe iz Hrvatske. U Irskoj se govori osječkim naglaskom, tamo je dvije i pol tisuće naših mladih obitelji. Ova nas je Vlada zadužila sto milijardi kuna u tri i pol godine. Ugasili su preko 80 tisuća radnih mjesta, a Milanović kaže: pada broj nezaposlenih! 70 posto hrane uvozimo, gase se radna mjesta, nestaju obrtnici i mali poduzetnici - dodao je.





- Mi zastavu s hrvatskim grbom nosimo u srcu i duši. Želio bih da iz ove dvorane iziđete s čvrstom misli da Hrvatska ima nadu, snagu i ljude. Hrvatska može hraniti ne četiri već deset milijuna ljudi. Takvu Hrvatsku kakvu sanjamo možemo realizirati  jer imamo program i projekte da Hrvatska bude bogata zemlja. Ovo je domovinska borba za svako radno mjesto, za svakog seljaka,  za svakog mladića i djevojku koji žele napustiti zemlju. Zato ćemo se boriti, a to može samo HDZ i naši prijatelji. HDZ diše plućima svog naroda i tako će uvijek biti. Izdržimo još ova dva tjedna. Budite jači, 8. studenog izaći ćemo svi i pokazati kako se voli svoja domovina - poručio je na kraju Tomislav Karamarko.





Posebno emotivan govor imao je nositelj liste u petoj izbornoj jedinici, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

- Prisjećam se u ove jesenske dane Domovinskog rata, prisjećam se naših branitelja. Preživjeli smo Domovinski rat, preživjeli smo poplave i sve nepogode, preživjet ćemo i izbjegličku krizu, ali vjerujte, još četiri godine ove Vlade Slavonija ne bi preživjela. To ne možemo dopustiti - poručio je Galić.





Iz Požeško-slavonske županije na listi Domoljubne koalicije su HDZ-ovi kandidati Franjo Lucić, Alojz Tomašević i Antonija Jozić. Sa skupa u Požegi poslali su poruke vjere u pobjedu i bolje sutra koje, kako ističu, može ostvariti jedino HDZ, odnosno Domoljubna koalicija.

- Obilazeći ovih dana temeljne ogranke vidio sam u svakom hrvatskom čovjeku želju za boljom Hrvatskom. Vidio sam u oku majke i napaćenog hrvatskog naroda Slavonije da žele boljitak - rekao je predsjednik HDZ-a Požeško-slavonske županije Franjo Lucić.

Ističe kako je program HDZ-a, program budućnosti koji se temelji na razvitku poljoprivrede.





- Danas na čelu HDZ-a imamo čovjeka koji želi prosperitet Slavonije i da se u njoj ostvari ono što do sada nije. Hrvatska demokratska zajednica ima program koji zna kako zaustaviti egzodus hrvatskog naroda. Naša je Slavonija opustošena zbog Vlade koja je ugnjetavala Slavoniju, poljoprivrednicima uzela milijardu i pol kuna iz državnog proračuna i obezvrijedili našeg seljaka. Dosta takvoj politici koja Slavoniju ugnjetava. Dajte povjerenje Hrvatskoj demokratskoj zajednici i našem predsjedniku koji će biti premijer i osigurati Hrvatskoj bolju budućnost. Gospodine predsjedniče, povedite nas u budućnost. Ovaj napaćeni narod Hrvatske, Slavonije i Baranje, očekuje od Hrvatske demokratske zajednice boljitak - poručio je sa skupa u Požegi Franjo Lucić.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI