¨Trebalo je deset dana dobro udarati od jutra do mraka. Ovo je najbolje što sam do sad napravio¨

Viktor Pelcl s robobubom
(FOTO: Lidija Galić)

22.09.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 8204

Deset dana trebalo je Viktoru Pelclu da izradi bubu koja se pokreće pomoću aplikacije na mobitelu. Viktor je sa svojim kolegama iz Zajednice tehničke kulture Požega sudjelovao u radu Ljetne škole tehničkih aktivnosti, održanoj ovog ljeta u Kraljevici. Danas ih je primio zamjenik gradonačelnika Darko Puljašić, a bila je to prigoda da predstave svoje radove i postignute rezultate.



- To je jako zahtjevan rad. Trebalo je dobro udarati od jutra do mraka, ali isplatilo se. Imam puno radova, ali ovaj je nešto najbolje što sam do sada napravio. Drugi jednostavno ne mogu vjerovati i rekli su mi da je to čudo - dodao je Viktor.


U Gradskoj su kući mladi tehničari predstavili tako pojačivač zvuka mobitela, košaru za voće, lift, strujni krug, sovu, automobil skocka, stanicu s Morseovom abecedom te orijentaciju i komunikaciju pomoću CB veze.


- Ovo je budućnost koja stvara uvjete za bolje sutra. Nije to nimalo jednostavno. To je put koji treba prevaliti organiziranim radom. Naš rad nije nastao preko noći, već uz pomoć učitelja, mentora i škola uz potporu lokalne gradske vlasti te Zajednice tehničke kulture. Bez mladih i njihovih radova nema budućnosti - istaknuo je tom prigodom Đuka Pelcl, predsjednik zajednice tehničke kulture Grada Požege.



- Grad Požega pomoći će da djeca dobiju priliku i vide da je u tehničkoj kulturi budućnost. Pokušavamo ih potaknuti da se danas-sutra vrate u svoj grad koji će biti uspješan i kvalitetan s puno zaposlenih mladih ljudi. Jedino ti prekrasni mladi ljudi će nas izvući iz trenutačne moralne i financijske krize, a mi ćemo kad oni budu radili, samo dobro živjeti  - rekao je dogradonačelnik Darko Puljašić.

Svoje su radove danas u gradskoj vijećnici predstavili modelari Marko Šarčević, Karlo Kuburđić i njihovi mentori Renata Marinić, Boris Grecer i Zoltan Bartaky. U području automatike, programiranja i elektrotehnika radove su predstavili učenici Bruno Hac, Viktor Pelcl, Maja Vukić, Ana Gotovac, Đurđica Pelcl i njihov mentor Josip Ševkušić, zatim u području CB radio komunikacije učenici Luka Kotorac i Benjamin Marković s mentorom Mislavom Bošnjakom te u području orijentacije i komunikacije učenik Karlo Duvnjak s mentorom Davorom Markovićem.



Pogledajte fotogaleriju sudionika Ljetne radionice tehničke kulture održane u Kraljevici
 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI