Čobanković najavljuje legalizaciju poljoprivrednih objekata

Ministar Petar Čobanković nije komentirao cijenu pšenice
(FOTO: Vjeran Blašković)

13.08.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 8774

Predstavnici seljačkih udruga ne odustaju od zahtjeva da poticaji za prošlu godinu budu u potpunosti isplaćeni do kraja rujna ove godine, zaključeno je nakon sinoćnjeg sastanka s ministrom poljoprivrede Petrom Čobankovićem održanom u Pleternici.

Ministar Čobanković kazao je nakon sastanka kako je Vlada stvorila preduvjete za legalizaciju poljoprivrednih objakata uz minimalne naknade. Legalizacija bi trebala početi već idućeg mjeseca.

- Na neke stavke ne možemo utjecati, kao što je plaćanje komunalnog doprinosa, jer su su nadležnosti jedinica lokalne samouprave - rekao je Čobanković.


Gradonačelnik Pleternice Franjo Lucić, koji je također prisustvovao sastanku ministra sa seljacima, najavio je da će se Grad Pleternica odreći komunalnog doprinosa na račun seljaka koji će legalizirati svoje poljoprivredne objekte, a pozvao je i druge gradonačelnike i načelnike da učine isto.


Iako su se predstavnici seljaka složili s Čobankovićem kada se radi o legalizaciji objekata, razišli su se po pitanju isplate poticaja. Ministar traži od njih da poticaji za prošlu godinu budu isplaćeni u siječnju iduće godine.

- Ne odustajemo od našeg zahtjeva da novac bude isplaćen u rujnu jer nam treba novac za jesensku sjetvu - rekao je predsjednik Koordinacije seljačkih udruga Požeško-slavonske županije Dragutin Dukić.

Predstavnici seljaka imali su primjedbe i na prodaju državnog zemljišta, tvrdeći da se pojedini čelnici općina i gradova ponašaju kao šerifi te zemlju na kraju dodjeljuju svojoj rodbini, dok bez zemlje ostaju oni koji su je godinama obrađivali.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI