Rezultati mature gimnazijalaca: ¨Bez matematike ne možeš biti programer¨

Alen Ugarković
(FOTO: Iz. priv. kolekcije Alena U.)

28.07.2015. | Bojan Miščević
Pregleda: 16768

Državnoj maturi u požeškoj Gimnaziji ove godine je pristupilo 187 učenika. U usporedbi s državnim prosjekom, natprosječni rezultati ostvareni su u hrvatskom i engleskom jeziku te informatici, a 75 posto učenika je upisalo jedan od prva tri željena fakulteta.

Popričali smo s jednim od gimnazijskih učenika, koji je ostvario drugi najbolji rezultat na državnoj maturi u gimnaziji, Alenom Ugarkovićem iz Novoselaca.
- Maturi sam pristupio dosta opušteno, zadnju godinu sam se najviše pripremao a intenzivno mjesec dana, tako da sam bio siguran u sebe i svoje znanje.

- Najjača polja su mi informatika i matematika. Od početka školovanja sam znao u kojem ću smjeru a to je informatika. S njom je došla i matematika, a uspjeh na maturi najviše mogu zahvaliti cjelokupnom mom radu i trudu profesora Vande Louč i Hrvoja Humskog.


Alen je upisao Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu ostvrivši treće mjesto na upisnoj listi.
- Želim biti programer i programiranjem sam se najviše bavio u srednjoj školi. Kako sam napredovao u matematici, tako sam postajao i bolji programer jer smatram da bez matematike ne možeš biti dobar u programiranju - zaključio je Alen.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI