Ugasili računala: ¨Najsretniji smo kad ih uzjašemo pa istrčimo po selu¨ (foto, video)

Nedjeljna razbibriga s konjima
(FOTO: Filip Škrga)

26.07.2015. | Filip Škrga
Pregleda: 12199

Za razliku od većine današnjih tinejdžera koji slobodno vrijeme provode za kompjuterima, troje mladih iz Požege i okolice vrijeme radije provode u prirodi sa svojim ljubimcima. Matiju, Valentinu i Alena zatekli smo na poljima gdje su ujahivali mladu kobilu.

To im, ističu, predstavlja odmor i zadovoljštinu. Svaki dan su s njima kod kuće, a od proljeća, otkrili su nam, gotovo svaki vikend dolaze s konjima na livade i polja.

– Došli smo na poziv prijateljice Valentine, koja ima mladu kobilu. Kako je nju potrebno ujahati jer nikada nije jahana pozvali smo i prijatelja Alena jer je on stručnjak za ukrotiti konja pa ga često zovemo kada trebamo neku pomoć. Mislim da je ovo vrijeme puno korisnije utrošeno nego za kompjuterom ili da sjedimo negdje u kafiću – rekli su nam.







Svo troje od malih je nogu okruženo domaćim životinjama, a često se skupi cijelo društvo u kojem ih je desetak pa se druže i satima uvježbavaju konje.
– U našim obiteljima je normalna stvar da imamo konje. I pradjedovi su ih imali pa se to nastavilo prenositi s koljena na koljeno – potvrdili su nam.

Matija ih tako u štali trenutno ima troje dok ih Alen posjeduje pet, a Valentina jednog. Ovo po svemu troje netipičnih mladih Slavonaca prije svega njeguje tradiciju i ne misli odustati od uzgoja plemenitih životinja. O njima se većinu vremena sami brinu uz potporu roditelja.



– Četkamo ih, hranimo, pojimo, a sad kad su nastupile i ljetne vrućine sami ih i kupamo. Ništa nam nije teško kad je o njima riječ. Najsretniji smo kad se maknemo iz gradske gužve i istrčimo s njima po polju – uvjeravaju nas. Želja im je da se što više mladih udruži s njima i počne vrijeme provoditi na svježem zraku daleko od gužve i stresa.

– Idemo po manifestacijama, natjecanjima i povorkama koje njeguju tradiciju, a na kojima pokazujemo bogatstvo slavonske kulture i ljepotu ovih divnih životinja – zaključili su mladi.













Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI