Privremeno rješenje protiv pijeska u vodi: Tekija postavlja filtere, u planu je i hidrant

Postavljanje filtera za vodu na Sajmištu
(FOTO: Lidija Galić)

11.06.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 4474

Nakon više od godinu dana muke s pijeskom u vodi stanovnici požeškog stambenog naselja Sajmište konačno mogu odahnuti. "Tekija" d.o.o. postavlja fiiltere kućanstvima u kojima je ovaj problem bio najizraženiji.

- Ovo je privremeno rješenje. Na križanju sa Zvonimirovom ulicom postavit ćemo dodatni hidrant pa ćemo jednu noć pokušati isprati mrežu na cijelom Sajmištu - rekao nam je Mile Beslić, voditelj Tehnološko-razvojnog sektora u Tekiji.




Filteri koje postavljaju namijenjeni su isključivo kućanstvima.


- Takvi filteri hvataju" sitne čestice. Potrebno je na 20-ak sekundi otvoriti ventil da ispere cijevi. Ponavljam, to nije trajno rješenje nego "gašenje požara" dok ovaj problem ne riješimo trajno na cijelom Sajmištu - dodao je Beslić.



Jedan je filter jučer ugrađen kod Milovana Marića, u Ulici kralja Krešimira. Kaže da je situacija već danas puno bolja.

- Tek je jučer postavljen filter, ali u odnosu na prije situacija s vodom je odlična. Promjene su već vidljive. Za ovaj jedan dan pokazalo se puno bolje i vjerujem da će, iako je riječ o privremenom rješenju, tako i ostati - rekao nam je Marić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI