Traže pomoć za obitelj Pančić: ¨Ne vjerujem da će se itko javiti. Morat ću nešto sam poduzeti¨

Josip Pančić iz Pavlovaca
(FOTO: Lidija Galić)

03.06.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 11946

"Upravo sam u Općini, došao sam prijaviti štetu od poplave", rekao nam je, kad smo ga nazvali, Josip Pančić iz Pavlovaca čije je imanje prije desetak dana sedmi put poplavljeno.

Kako bi se pomoglo ovoj obitelji Udruga obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Hrvatske "Život" uputila je dopis požeško-slavonskom županu Alojzu Tomaševiću, načelniku Općine Brestovac Zdravku Mandiću i generalnom direktoru Hrvatskih voda Ivici Plišiću u kojem traže od njih da se aktivno uključe u rješavanje problema s kojima se ova obitelj bori uslijed velikih kiša i izlijevanja Orljave.

- Nije mi se još nitko javio, osim Miroslava Kovača iz Udruge "Život" i vas medija. Župan je bio izvan Hrvatske. Kovač mi je rekao da će pričekati desetak dana te, ako se nitko ne odazove pozivu, ponovno zatražiti pomoć. Iskreno, ne vjerujem da će se itko javiti i da će biti bilo kakvih pomaka – rekao nam je Josip Pančić.


Još uvijek sanira posljedice poplave i popravlja mehanizaciju.


- Morat ću nešto sam poduzeti. Ili ću srušiti postojeću staju pa napraviti drugu na višim temeljima ili pomaknuti staju skroz gore blizu ceste pa podići dva metra visoke temelje i okolo nasuti. Moram od nečeg živjeti. Imam troje djece i mojoj je obitelji to jedini prihod. Žao mi je što se ljudi ismijavaju s tim što mi se događa – kaže Pančić koji se stočarstvom bavi 15-ak godina.

- Radit ću dok god mogu. Tek kad kleknem, odustat ću. Vjerujem da ću uspjeti sve riješiti. Najvjerojatnije ću se morati zadužiti, ali drugog rješenja nemam – dodao je.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI