U obitelji žive četiri generacije: ¨Nadam se da sam im dobra snaha kao što su oni meni dobri¨

Marija Ribičić, najuzornija je žena županije
(FOTO: pszupanija.hr)

01.06.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 12248

"Udala sam se jako mlada, s 19 godina. Iz Bučja sam došla živjeti u Grabarje gdje živim sa suprugom Ivicom i sinovima, 13-godišnjim Mihaelom, 11-godišnjim Stjepanom i 7-godišnjim Fabijanom", kaže nam 34-godišnja Marija Ribičić iz Grabarja kod Kutjeva, najuzornija seoska žena Požeško-slavonske županije.



Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević dodijelio joj je lentu jučer na veličkoj smotri folklora "Čuvajmo običaje zavičaja", a prijavila se, kaže, na nagovor KUD-a i obitelji.


- Išla sam već na nekoliko izbora pa sam se  na njihov nagovor odlučila prijaviti i za najuzorniju ženu. Iz Županije je u naš dom došla komisija gdje sam ih dočekala domaćinski, onako kako mi to inače radimo u našoj obitelji - prepričava Marija.


Obitelj Ribičić bavi se stočarstvom i ratarstvom, svi su vrlo aktivni u KUD-u Grabarje, a zahvaljujući zajedništvu sve stižu odraditi kako treba.

- U obitelji nas je četiri generacije, svi radimo sve, funkcioniramo odlično i sve stignemo napraviti na vrijeme. Potpora su nam suprugovi roditelji pa stignemo otići i na more. Nadam se da sam ja njima dobra snaha kao što su oni meni dobri. Sinovi sviraju, stariji ide u Glazbenu školu, a obojica će ići na seminar za sviranje starih instrumenata - dodaje Marija.



Dan u obitelji Ribičić počinje u pola šest-šest, suprug Ivica je uglavnom u polju, Marija sa svekrom i svekrvom brine oko stoke, a sinovima je na prvom mjestu škola.

Unatoč brojnim obvezama na svom imanju, Ribičići puno pažnje posvećuju tradiciji i običajima. I dok je Marija vrlo aktivna u KUD-u, suprug i sinovi dosta vremena posvećuju konjima te redovito sudjeluju na pokladnim jahanjima i sličnim manifestacijama.



Pred Marijom je državno natjecanje na kojem će pokušati izboriti titulu najuzornije žene Hrvatske.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI