Kemičarka iz Kutjeva prva pratilja Šokačke kraljice: ¨Jako sam počašćena¨

Jelena Budimir
(FOTO: Iz priv. kol. J. Budimir)

25.05.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 13229

"Imam 24 godine, studentica sam pete godine kemije na PMF-u u Zagrebu, uskoro sam pred diplomom", predstavlja nam se Kutjevčanka Jelena Budimir, od jučer i prva pratilja na izboru "Šokačka kraljica" održanom u sklopu IX. Smotre folklora "Listaj, lipo stara" u Tordincima u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Šokačka kraljica je Matea Kopić iz Čepinskih Martinaca, a druga pratilja Ana Kovačević iz Tordinaca, no mi smo najponosniji na našu Kutjevčanku. Tko i ne bi bio kad su se u njoj spojili pamet, ljepota i čuvanje običaja?

- Bila sam pozvana od strane KUD-a "Bektež" i Duška Bijelića koji me pripremao za ovo natjecanje. Predstavljala sam nošnju župe Kutjevo. Ta nošnja je bila specifična jer je njezina starost dulja od 150 godina. Ostale sudionice su imale puno više iskustva u takvoj vrsti natjecanja jer su već nastupale sa svojim KUD-ovima. Meni je ovi bilo prvi put da sam se na tako nešto javila, tako da sam stvarno počašćena ovom nagradom. Moj zadatak je bio predstaviti tu nošnju i kraj iz kojeg dolazim. Prije dvije godine sam bila vinska kraljica u Kutjevu, ali to je drugačija vrsta natjecanja. Ovdje je bila bitnija nošnja nego baš ja koja sam ju predstavljala - kaže nam studentica Jelena.




- Uskoro ću magistrirati i nadam se da ću naći posao u struci. Što prije, to bolje, a za dalje ćemo vidjeti. Nisam dala baš sve u roku, ali to je bilo zato što sam se prebacila iz Osijeka u Zagreb na diplomski studij pa sam tu imala gubitak jedne godine. Mislim da sam solidna studentica. Imam jako dobar prosjek i zadovoljna sam - kaže nam na kraju osvojim planovima Jelena koja je među 18 natjecateljica bila jedina predstavnica Požeško-slavonske županije.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI