Pogledajte kako velički bazeni danas izgledaju (foto)

Bazeni u Velikoj
(FOTO: Lidija Galić)

19.05.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 21217

Nakon što su nam se javili čitatelji iz Velike koji tvrde da su s veličkih bazena skinute betonske kocke te prodane na crno, čak i mještanima, komentar smo zatražili od predstavnika investitora "Zlatnih termi" Rudolfa Radikovića.






- Nemam pojma o tome. Nije bilo govora o bilo kakvoj prodaji. S jednim od naših članova dogovoreno je da će se kocke maknuti jer bi se ionako oštetile kada na gradilište dođu kamioni i strojevi. Taj nam izvođač odrađuje zemljane radove i dozvolili smo mu da ih zauzvrat  može prodati, ali to mora dokumentirati. Ne mogu vjerovati da se prodaje na crno. Provjerit ću to i ako je istina, to je apsolutno nekorektno. Za protuvrijednost tih kocki trebao nam je odraditi zemljane radove, ali nikako prodavati ih na crno i ne kao pojedinac nego kao tvrtka - rekao nam je Rudolf Radiković.


Kaže da mu je žao što su krenule negativne priče i da razumije da su mještani nestrpljivi.

- Što misle kako je meni? Dvije godine već prikupljamo dokumentaciju. I sam bi volio da je sve već gotovo, međutim riječ je o velikom projektu i stotine stvari smo morali odraditi i u ministarstvima, Vladi i u javnim poduzećima. Da vam ne kažem da su uvjeti za dobivanje kredita u HBOR-u sad kao u najstrožoj komercijalnoj banci. U toj našoj Hrvatskoj samo svi gledaju jedni drugima u tanjur i međusobno se blatimo. Pitam one koji tvrde da od projekta neće ništa biti zašto nisu onda sami već nešto napravili. Projekt definitivno ide, razumijem nestrpljivost ljudi, ali što bih tek ja trebao reći?- kaže Radiković.

Na upit je li mu, s obzirom na sve probleme na koje nailazi, žao što je krenuo u projekt, kaže da nije jer je, dodaje, riječ o prekrasnom projektu u kojem će svi u konačnici uživati.

Podsjetimo, predviđa se da će izgradnja "Zlatnih termi" koštati gotovo 12 milijuna eura.

- Koliko je u Hrvatskoj tako velikih projekata? Pa nije to samo tako. Nadam se da se u srijedu čujemo s konačnim vijestima. U utorak se sastaje kreditni odbor u HBOR-u i očekujemo da će nam kredit biti odobren - zaključio je Radiković.



















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI