¨Ovo čekamo otkad selo postoji, napokon ćemo se riješiti neugodnog mirisa¨

Radovi na kanalizacijskoj mreži
(FOTO: Aleksandar Grlić)

18.05.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 6355

"Napokon da se riješimo ovog neugodnog mirisa. Na kanalizaciju čekamo otkad postoji selo, a najviše zadnjih desetak godina. Neki će se odmah ukopčati na kanalizacijsku mrežu, netko možda i neće. Malo je teren nezgodan", kaže nam Damir Pandžić, stanovnik Donjih Emovaca kraj Požege koji konačno dobivaju kanalizaciju. Radove u Donjim Emovcima vrijedne oko 2 milijuna kuna, kao i one oko 340.000 kuna vrijedne u Alagincima obišli su danas požeški gradonačelnik Vedran Neferović i direktor Tekije Ante Kolić. Samo je pitanje dana kad će se ova prigradska naselja spojiti na kanalizacijsku mrežu.

- Osim kanalizacije ne bi nam bilo loše urediti međuljudske odnose. Skoro cijelo selo smo Pandžići i u rodu, ali "nitko s nikim". Prvo trebamo od toga krenuti, a onda možemo ići prema Gradu sa željama i potrebama o mogućnostima kakve jesu. U selu sad uglavnom imamo svu infrastrukturu. Vanjska rasvjeta nam je tu, jedino ne gori od pola noći do pet ujutro odnedavno, osim vikendom. Selo smo blizu grada pa bi nam dobro došla. I igralište na pašnjaku bi se moglo isto dovesti malo u red jer imamo mladih - dodaje Pandžić.







- Ovo je konačno rješavanje kompletne kanalizacijske mreže u dužini nešto više od 900 metara, a oko 340.000 kuna je investirano preko gradske tvrtke Tekija. Nakon 10 godina konačno je riješen problem u Alagincima. U Donjim Emovcima i Emovačkom Lugu je vrijednost radova značajno veća, ukupno oko 3 milijuna kuna i odvija se uz sufinanciranje Hrvatskih voda. Prošle godine je odrađena prva etapa, a sad radi drugi izvođač. Ove godine su u pitanju oko 2 milijuna kuna vrijedni radovi. Ova dva prigradske naselja će također imati riješeno pitanje kanalizacije. Nakon toga nam ostaju još Marindvor, Bankovci, Nova i Stara Lipa, Ugarci koji su isto bez kanalizacije, ukupno nekih 7-8 naselja - izjavio je gradonačelnik Neferović.





- Cijena priključka će se kretati od 400 do 800 kuna. Sad će se izvesti priključci iz ceste da se kasnije ne mora sanirati cesta. Objekt je visokog standarda, ima dvije crpne stanice. Po svim propisima je napravljen i mislim da stanovnici trebaju biti zadovoljni, pogotovo ovaj dio gdje se razvija gospodarstvo i turizam, tu je to vrlo bitno. Na području grada Požege praktički rješavamo zadnja mala naselja. Što se tiče kanalizacije, pokrivenost je preko 90 posto. Ostala su sela koja će vjerojatno biti rješavana u nekom periodu iza 2023. godine po planu koji imamo. Neka brdska naselja zbog skupoće neće ni moći imati kanalizaciju, nego će imati tehničko taloženje. To je u Europi normalno - rekao nam je Ante Kolić, direktor Tekije.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI