Plamene sjajnom pobjedom izborile plasman za ligu u kojoj neće moći igrati

28.04.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 5762

Ženski košarkaški klub "Plamen" Požega ostvario je sinoć u Grabriku uvjerljivu pobjedu u kvalifikacijama za A1 ligu protiv Dubrave iz Zagreba s rezultatom 83:54. Ovom su pobjedom Požežanke jedno kolo prije kraja kvalifikacija osigurale plasman u 1. ligu. Međutim, kao i prethodnih godina, u njoj neće zaigrati.

- Za nas je ovo bila iznimno važna utakmica jer je direktno odlučivala o plasmanu u A1 ligu. U Zagrebu smo protiv iste ekipe izgubili s 12 koševa razlike, tako da smo jučer trebali pobijediti s većom razlikom. Sve su naše djevojke odigrale sjajno tako da smo uspjeli - rekao nam je Vladimir Englman, trener i predsjednik ŽKK Plamen Požega.

- Sve su bile na vrhunskom nivou, osobito Martina Lovrić. Pohvalio bih i centre, pogotovo Anu Vojtulek koja je još uvijek kadetkinja - dodaje Englman.


Unatoč odličnim rezultatima ženske košarke u Požegi, ni ove godine nema govora o igranju u rangu koji zaslužuju.


- S ovakvim financijskim mogućnostima ne možemo igrati u prvoj ligi koja košta 250 do 350 tisuća kuna. Budući da je trenutno u toj ligi većina ekipa iz Dalmacije, nas bi realno trošak izašao preko 320.000 kuna. Imamo jednog sponzora, to je Plamen, bez njega ne bismo mogli sudjelovati ni u ovoj, A2 ligi. Grad nam financira osnovne troškove i to je u redu, ali za prvu ligu trebala bi se povećati donacija Grada i trebali bismo naći još barem jednog sponzora, a to je u ovom trenutku nerealno očekivati - pojašnjava Englman.

Dodaje kako je drugi problem što glavne igračice rade pa ih je teško izvući na treninge i utakmice kad imaju obaveze na poslu.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI