Predsjednica u požeškoj vojarni: ¨Od vas se očekuje da budete uzor i primjer u društvu¨

Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović
(FOTO: Lidija Galić)

14.03.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 11950

"Uspješnim završetkom programa dragovoljnog vojnog osposobljavanja  otvorit će vam se mogućnost ulaska u profesionalni sastav Oružanih snaga RH. Ukoliko postanete pripadnica ili pripadnik tog sastava moram vas podsjetiti kako ćete baštiniti tradiciju pobjedničke hrvatske vojske iz Domovinskog rata koju je vodio prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman u našoj borbi za samostalnu, suverenu i neovisnu Republiku Hrvatsku. Nastavit ćete tradiciju svih onih koji su kroz stoljeća pali za hrvatsku grudu i narod", poručila je danas ročnicima u požeškoj vojarni, na svečanom polaganju prisege, Kolinda Grabar Kitarović, predsjednica RH i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH.






- Od pripadnika oružanih snaga danas se očekuje da budu profesionalci u pravom smislu te riječi, da savjesno i odgovorno obavljaju svoj posao te da posjeduju sva potrebna znanja i vještine za svoju vojnu specijalnost, ali istodobno da imaju šira opća društvena znanja koja im trebaju kako bi mogli funkcionirati kao moderni vojnici u sklopu vojnog saveza 28 zemalja. Svaki vojnik treba biti uzor i primjer u društvu - dodala je Grabar Kitarović.






Naglasila je kako su svi pripadnici Oružanih snaga RH ravnopravni i tretiraju se jednako te da na tu ravnopravnost treba stalno podsjećati ne samo u Oružanim snagama nego i u društvu općenito.

- U središtu obrambenog sustava uvijek je čovjek, vojnik i vojnikinja, dočasnik i dočasnica, časnik i časnica i naša je dužnost osigurati vam sve uvjete za uspješan rad - istaknula je predsjednica te najavila je da će uskoro obići sva zapovjedništva, postrojbe i vojarne kako bi se uvjerila u kakvim uvjetima žive i rade pripadnici oružanih snaga i kako bi vidjela ima li mogućnosti za poboljšanje.

Upravo je to, nakon prisege,  učinila i u požeškoj Vojarni 123. brigade.





Svečanu je prisegu danas dalo 419 ročnika i 49 ročnica 14. naraštaja vojnika na dragovoljnom  vojnom osposobljavanju.

Obuka traje osam tjedana nakon čega imaju mogućnost postati dio djelatnog vojnog sastava.

Ročnicima su se danas obratili i zamjenica ministra obrane RH Višnja Tafra, načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Drago Lovrić, a nazočili su predstavnici Grada Požege i Požeško-slavonske županije, braniteljskih udruga te ostali predstavnici MORH-a i OS RH.

FOTO Pogledajte galeriju.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI