Grad Pakrac ulaže u hotel koji stvara gubitke: ¨Hotel je javno dobro¨

Gradonačelnik Davor Huška i njegova zamjenica Anamarija Blažević
(FOTO: Tomislava Marošević)

12.03.2015. | Tomislava Marošević
Pregleda: 7112

Jučerašnja sjednica Gradskog vijeća Grada Pakraca protekla je u mirnom tonu. Neke od tema o kojima se raspravljalo bile su dodjela javnih priznanja Zlatna plaketa "Grb Grada Pakraca" i "Pečat Grada Pakraca" te imenovanje ravnateljice Dječjeg vrtića "Maslačak” Pakrac.

Miroslav Vacek (nezavisna lista Damira Špančića) pitao se je li istina da je otvoren natječaj za koncesiju Radio Pakraca, na što mu je dogradonačelnik Goran Labus (SDF) kratko odgovorio kako frekvencija Grada Pakraca već 10 godina nije u funkciji. Osim toga, Vacek je ukazao i na problem urušavanja fasade zgrade PPK u samom centru Grada (Ulica Gojka Šuška) te pita što bi se moglo učiniti kako bi se zaštitili građani koji prolaze tom ulicom, na što je dobio odgovor kako će biti poslana inspekcija da izvidi stvarnu opasnost.

Miroslava Delača (HDZ) je pak zanimalo može li Grad ikako "natjerati" izvođače radova da završe već otpočete projekte koji su na više mjesta u gradu nedovršeni, na što mu gradonačelnik Pakraca Davor Huška (HDZ) odgovara: "Svjestan sam kako neki od projekata koji su trebali biti završeni još uvijek nisu izvedeni do kraja, no mogu reći da sve ono što je Grad platio će biti i završeno. A tu je još uvijek neriješen i problem kanalizacije u Badljevini, no Grad za to trenutno nema sredstava".


I Mihajla Pavković (SDP) ukazala je na još jedan problem koji muči naše građane, a radi se o trošnom mostu kod Venecije, koji ljudi svakodnevno prelaze ne bi li brže došli iz jednog dijela grada u drugi. Napominje kako je gazište drveno, a daske su trule te svaki čas mogu popustiti. Odgovor joj je uputila Marija Čar iz Odsjeka za graditeljstvo i komunalne djelatnosti: - U zadnjih 10-ak godina imali smo 3 ili 4 intervencije na tom mostu, ali smo svjesni da su to kratkoročna rješenja. Vjerujem kako ćemo ove godine otkloniti opasnost.


Pavković također otvara pitanje prometne nepovezanosti Pakraca: "Postoje li kakve inicijative od strane Grada kako bi naši sugrađani uskoro mogli u istom danu otići u Zagreb i vratiti se iz njega?". Huška joj odgovara: "I  meni je cijela ova situacija apsurdna. Neki su mi dan poslali dopis da sastavim izvješće o prometovanju vlaka kroz grad Pakrac."

Predsjedavajući Zoran Krejči (SDP) također postavlja upit gradonačelniku: "Kako to da Lipik ima čak 19 zgrada koje će biti obnavljane za energetsku učinkovitost, a mi u Pakracu imamo upola manje?". Huška mu na to odgovara kako imovinsko-pravni odnosi između Pakraca i Lipika nisu isti jer, kaže, Lipik je svoje odnose te vrste riješio još prije nekoliko godina.

Nezavisni vijećnik Damir Špančić je također uputio  pitanje nadležnima: "Kako je moguće da Grad u obnovu Hotela Pakrac ulaže oko 150.000 kuna, a minusi poslovanja spomenutog hotela iznose i do 10.000 kuna?". Odgovoreno mu je kako je Hotel Pakrac kulturno dobro. Nadovezao se Dragan Marin (SDP) koji se pitao zašto se u financiranje internetske stranice Grada ulaže 24.000 kuna, na što mu Vinko Pečanić, voditelj Odsjeka za gospodarstvo i financije odgovara kako je to naknada za urednika. Na to će Marin: "To je farbanje tunela!". Marin je pitao i o razlozima odlaska direktorice Vide Iličić iz Poduzetničkog Centra, a rečeno mu je kako odlazi iz privatnih razloga, ali će i on sam biti zadovoljan nakon natječaja za upražnjeno mjesto.

Izvješća o radu za 2015. godinu Gradske knjižnice Pakrac te Muzeja Grada Pakraca usvojeni su, uz konstataciju Špančića kako svakoj ustanovi treba još po jedan stručni djelatnik. Prijedlogom  Rješenja o imenovanju ravnateljice Dječjeg vrtića "Maslačak" Pakrac utvrđeno je kako na toj dužnosti i dalje ostaje Višnja Klobučar.

Direktoru Komunalca Zdravku Vostriju obratio se Miroslav Ivančić sa željom da se u dogledno vrijeme građane Pakraca informira o sortiranju otpada jer vjeruje kako građani nisu dovoljno upoznati s idejom sortiranja. Vostri upozorava kako Komunalac plaća pražnjenje kontejnera s papirom. Huška dodaje: "Doći ćemo do situacije da ćemo već sljedećeg proljeća balirati papir i prodavati ga."



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI