Koliko je ljudi iz naše županije lani otišlo raditi u inozemstvo?

Ilustracija
(FOTO: Lovro Krnić/Lupiga.com)

19.01.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 10072

Ministarstvo unutarnjih poslova RH izdalo je od kraja 2012. godine do danas skoro 100 tisuća zahtjeva za privremeni odlazak izvan države, a samo u prošloj ih je godini bilo gotovo 60 tisuća, objavio je portal Lupiga.com.

"Naglašavamo da status prebivališta prijavom privremenog odlaska reguliraju osobe koje već duže rade u inozemstvu (kao i članovi njihovih obitelji), a ne samo oni koji sada prvi put odlaze", napominje MUP u svom odgovoru portalu Lupiga.com. Međutim, ne reguliraju svi svoj status u policiji prilikom iseljavanja, tako da ni ove brojke nisu konačne.

Požeško-slavonska županija je jedna od onih iz kojih se iselio veći postotak od hrvatskog prosjeka. Našu je županiju, prema ovim podacima, u zadnje dvije godine napustilo 2.912 osoba ili 3,73 posto ukupnog stanovništva, a samo u 2014. godini zahtjeve u MUP-u je zatražilo 1.600 ljudi.



Klikni na sliku za uvećani pregled (izvor: Lupiga.com)



Klikni na sliku za uvećani pregled (izvor: Lovro Krnić/Lupiga.com)



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI