Na Sajmištu muku muče s pijeskom u vodi; Tekija: ¨U postupku smo rješavanja¨

Mario Budaj jedan je od mještana koji se žale na pijesak u vodi
(FOTO: Lidija Galić)

07.01.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 9088

"Danas je još dobro. Pijeska je manje nego obično. Da ste došli prije nekoliko dana vidjeli bi da se ne vidi dno od vodokotlića od pijeska", rekao nam je Mario Budaj, jedan od stanovnika požeškog Sajmišta koji već mjesecima muku muči s pijeskom u vodi.



- Počelo je nekako nakon poplava u svibnju. Do tada je sve bilo u redu. Najprije je susjed primijetio da iz vodokotlića cijelu noć lagano curi voda te da u kadi i umivaoniku ima puno pijeska – prepričava Budaj.


Kaže da je pijeska najviše ujutro zbog čega svakog jutra najprije mora očistiti vodokotlić koji se, ako to ne napravi, zbog pijeska začepi te voda neprestano curi iz njega.


I njegov susjed Milovan Marić iz Krešimirove ulice kaže da svaka dva-tri dana mora čistiti filtere na slavinama te da da mu se perilica rublja zbog pijeska kvari.





Dao nam je fotografije koje je slao i Tomislavu Rozmanu, šefu vodoopskrbe u Tekiji d.o.o. te mu je odgovoreno da je riječ o starim instalacijama koje bi se trebale mijenjati.S istim se problemom već mjesecima bore i drugi stanovnici Krešimirove ulice. Na kućnom broju 41 danima iz šahta s vodomjerom do uličnog šahta zna biti provedeno crijevo.

- Dok je crijevo tu voda je čista, međutim, čim ga uklone opet je puna pijeska. Ne možemo se tuširati, vodu prije kuhanja prokuhavamo i cijedimo, malo-malo nam je u kući majstor za perilicu rublja jer se sve od pijeska poštopa – žale se stanari ove ulice.



O svemu su obavijestili i Tekiju te slali fotografije. Rečeno im je da je problem u fazi rješavanja.

- Znamo da stanovnici tog dijela grada imaju problema s pijeskom u vodi. Ne mogu sad odmah putem telefona objasniti o čemu se radi. Zna se zbog čega je problem nastao i u kojem će se roku riješiti. Mogu vam sad samo reći da smo u postupku rješavanja toga, a o točnim uzrocima problema te načinu na koji ćemo ga riješiti obavijestit ćemo vas sutra pisanim priopćenjem – odgovorio je na naš upit Mile Beslić, voditelj Razvojno-tehnološkog sektora u Tekiji.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI