Požeški izviđači donose Betlehemsko svjetlo mira u grad

Dražen Muljević
(FOTO: Lidija Galić)

17.12.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 5037

Ove subote požeški će izviđači prvi put u svoj grad donijeti Betlehemsko svjetlo mira. Tradicija je to koja se u svijetu njeguje već 28, a u Hrvatskoj 24 godine.

- Betlehemsko svjetlo danas svijetli na svim kontinentima. Svake godine iz Austrije u Nazaret odlazi jedan mladi izviđač te ga donosi u Beč. Savez izviđača Hrvatske šalje svog predstavnika u Beč koji potom Betlehemsko svjetlo donosi u Zagreb. Predstavnici požeških izviđača u nedjelju su bili u Zagrebu i to smo svjetlo donijeli i u naš grad – rekao je Dražen Muljević, predsjednik Izviđačkog odreda "Jozo Koutni".

Dodaje da će, u dogovoru s ravnateljima požeški ustanova, Betlehemsko svjetlo odnijeti u bolnicu, dom umirovljenika i druge ustanove.







- Betlehemsko će svjetlo i građani moći ponijeti i u svoje domove. U subotu u 12 sati imat ćemo štand na križanju Cehovske ulice i Trga sv. Trojstva na kojem će biti doček Betlehemskog svjetla, uručiti ga gradonačelniku te ćemo ga dijeliti i našim građanima. Imat ćemo za građane osiguran određen broj lampiona, ali ih pozivamo da i sami donesu lampione i svjetlo mira ponesu u svoje domove kako bi im svijetlilo tijekom božićnih blagdana – poručio je Dražen Muljević.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI