Rusi kupili ZRC: ¨Lipik smo prepoznali zbog potencijala¨

Lipički Kursalon nekoć je bio jedan od simbola grada, a sada mu napokon slijedi obnova
(FOTO: Mario Barać)

10.10.2014. | Mario Barać
Pregleda: 12346

Na drugoj dražbi za prodaju nekretnina Zdravstveno-rekreacijskog centra Lipik d.d. u stečaju, koja je održana danas pred Općinskim sudom u Daruvaru, Stalnom službom u Pakracu, ZRC Lipik je prodan za 7,35 milijuna kuna, a novi vlasnik je tvrtka Itema - Iprom d.o.o. za trgovinu i usluge.

Kako nam je potvrdio Zdravko Mikolić, opunomoćenik spomenute tvrtke, porijeklo kapitala za kupovinu ZRC-a je rusko.

- Mogu potvrditi informaciju da je investitor iz Rusije, ali još nije vrijeme da u javnost idemo s imenima. Porijeklo kapitala je iz međunarodne trgovine. Ruska tvrtka se bavi međunarodnom trgovinom i ulaganjem u zdrave projekte, a Lipik smo prepoznali kao zdrav projekt zbog tradicije i velikih potencijala koje ima. S našim ruskim partnerom surađujem sedam godina. Došli smo do informacije da se ZRC prodaje i ovo je bili prilika da ga kupimo. Sada nam slijedi usklađivanje dokumentacije jer je projekt za obnovu ZRC-a projektanta iz Munchena izrađen 2000. godine. Bude li se sve razvijalo po planu, Lipik očekuju velika ulaganja. Objekte koji su pod zaštitom obnovit ćemo kako smo i obavezni, a za ostalo ćemo vidjeti kakva će biti računica i na koji način ih obnavljati. Osim ZRC-a, Lipik ima ergelu, popularno je lovstvo, tu su i jezera i Lipik ima veliki potencijal - rekao je opunomoćenik Mikolić.


Kao reference tvrtke koja je novi vlasnik ZRC-a Mikolić ističe projekte koje su do sada vodili poput tvornice ulja u Čepinu, tvornice vatrogasnih vozila u Ozlju, rekonstrukcije aluminijskog kombinata u Mostaru kao i poslove nabave repromaterijala i izrade aluminija za inozemstvo. Najavio je također da će ruski partner uskoro posjetiti Lipik.


Tvrtka Itema - Iprom je bila jedini ponuditelj na današnjoj dražbi, a uplatili su i jamčevinu od oko 2,2 milijuna kuna. U roku 30 dana su dužni uplatiti i ostatak vrijednosti do 7,35 milijuna kuna. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI