¨Tražimo sponzore za janje i pečenku za otvorenje¨

PUME kopaju temelje za sjenicu na Sajmištu
(FOTO: Lidija Galić)

22.08.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 13288

Članovi Požeške udruge mladih aktivista (PUMA) su danas krenuli s izgradnjom sjenice za odmor na požeškom Sajmištu, uz nasip Veličanke. Riječ je o projektu za koji je Zaklada "Slagalica" odobrila 13.000 kuna potpore.

- Danas kopamo temelje. Nakon toga dolazi tucanik, beton i građa. Sazidat ćemo pecalo koje će moći koristiti svi mještani Sajmišta. Grad će nam osigurati beton za temelje. Ostale ćemo poslove odraditi sami. Nismo htjeli tražiti sponzore za fizičke poslove jer želimo sami to svojim rukama napraviti - rekao nam je Stjepan Golić iz udruge PUMA.

Sjenica će biti gotova do 15. rujna. Za otvorenje pripremaju proslavu za sve mještane ovog kvarta.





Kažu kako planiraju u novom pecalu ispeći janje i pečenku.

- Tražimo sponzore koji će dati janje i pečenku. Mi ćemo osigurati piće, donijeti klupe i riješiti sve ostalo - dodao je Golić. Po završetku, sjenicu će sami održavati te i okoliš koji već sada redovito kose neki od stantanara iz obližnjih kuća.

Stanovnici Sajmišta su puni hvale za mlade Požežane. Jedna od susjeda kaže da jedva čeka da sjenica bude gotova jer mladima treba dati priliku da se druže i okupljaju.



Nakon izgradnje sjenice "Pume" će, rekli su nam, malo odmoriti. Iza njih je radno ljeto, Rock maraton, Kino pod zvijezdama i veliki koncert za požeške studente. Aktivno su se uključili i u pomoć stradalima od poplava u Gunji.

No, već su sada puni planova za novu sezonu, a što će od svega toga biti realizirano ovisit će ponajviše o financijama jer unatoč tome što najveći dio poslova odrade sami, bez novca je teško nešto napraviti, a do sponzora se sve teže dolazi.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI