Lipička publika uživala u slovenskoj završnici (foto)

Streetballipik - turnir u uličnoj košarci
(FOTO: Mario Barać)

17.08.2014. | Mario Barać
Pregleda: 4762

Gašper Ovnik, Simon Finžgar, Adin Kavgič i Anže Srebovt, okupljeni u ekipi "Get-wet.org" iz Ljubljane pobjednici su 16. po redu turnira u uličnoj košarci Streetballipik. Oni su u slovenskom finalu koje je pred dvjestotinjak gledatelja sinoć odigrano na igralištu Dječjeg doma u Lipiku u tri utakmice s ukupnih 2:1 (po utakmicama 18:14, 18:20 i 21:18) savladali svoje sugrađane "Team Ljubljana", aktualne svjetske prvake u uličnoj košarci.

Finalna serija je ispunila očekivanja ljubitelja košarke koje su imali prilike gledati fenomenalan i dinamičan hakl s punu atraktivnih poteza. Kao i finale, i utakmice poluzavršnice su protekle u velikoj neizvjesnosti. Aktualni svjetski prvaci su s ukupnih 2:1 (20:22, 18:16 i 20:16) eliminirali branitelja lipičkog naslova, zagrebačku ekipu "General Vasilije Mitu". U drugom polufinalu su se također igrale tri utakmice, a Slovenci su slavili protiv riječko-zagrebačke "Fišer grupe" (21:18, 17:18 i 21:18).







Ovo je naša prva pobjeda u Hrvatskoj

- Finale je bilo tvrdo, osjetilo se da smo odigrali 7 utakmica i bili smo umorni. Ali htjeli smo dati sve od sebe i drago nam je da je to publika na kraju prepoznala. Naše suparnike dobro poznajemo i dobro smo se pripremili. Mislim da je u finalu odlučila kondicija, ali i srce. Ova će nam pobjeda ostati u posebno lijepom sjećanju jer nikada do sada nismo osvojili turnir u Hrvatskoj, a prije 9 godina smo igrali na turnirima na Jadranu gdje smo osvajali druga ili treća mjesta. Prvi put smo u Lipiku i znali smo da je ovdje super turnir jer su nam to prenijeli naši prijatelji iz "Team Ljubljane" koji su ovdje bili i lani. Uvjerili smo se da je ovdje odlična atmosfera i organizacija i da je turnir kvalitetan - rekao je odmah nakon utakmice Gašper Ovnik iz pobjedničke ekipe, uz obećanje da se vidimo i nagodinu.



"Generali" treći

Iako su poraženi u poluzavršnici, "Generali" su u utakmici za 3. mjesto pokazali karakter i savladali "Fišer grupu" rezultatom 21:12.



- Prvi put sam u Lipik na turnir došao prije 10 godina i samo te 2004. godine nisam bio na postolju. Osvojio sam 3 naslova, 2 druga i 3 treća mjesta i sigurno dolazim nagodinu i to po 4. naslov, makar i na jednoj nozi. Bio sam na puno turnira u Hrvatskoj i inozemstvu, ali ovaj turnir u Lipiku je nešto fantastično. Toga nema nigdje - rekao je "General" Igor Musulin.



Na ovogodišnjem turniru je nastupila ukupno 21 ekipa iz Ljubljane, Zagreba, Zadra, Križevaca, Bjelovara, Novske, Kutine, Požege, Pakraca i Lipika od čega ih je 9 igralo u profesionalnom, a 12 u amaterskom dijelu turnira. Nakon turnira razloga za zadovoljstvo je imao i Ivan Pušćenik, jedan od organizatora.

Ovo je kruna dosadašnjeg rada

- Iz godine u godinu turnir po kvaliteti ekipa ide prema gore i ove godine smo po mom sudu imali najjači streetball u proteklih 16 godina. Imati svjetske prvake u bilo kojem sportu nije mala stvar i njihov dolazak u Lipik je na neki način kruna našeg dosadašnjeg rada. Ono što smo u protekla dva dana mogli vidjeti na terenu kod Dječjeg doma spada u sam vrh, ne samo regionalne, nego i svjetske košarke - zaključio je Pušćenik. Spomenimo i to da su sve utakmice lipičkog Streetballa sudili savezni sudci Zlatko Galiot i Tonči Anzulović.









Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI