Gradi se bolničko parkiralište, troškovi veći od planiranih

Krenula je izgradnja parkirališta iza požeške bolnice
(FOTO: Anđelko Banović)

03.07.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 11606

- Radovi na novom parkiralištu bolnice su započeli jučer. Očekuje se da će biti završeni u rujnu. Novo parkiralište će imati 220 mjesta sa spojem s postojećom komunikacijom, rasvjetom i ogradom, svime što normalno parkiralište mora imati. Naš sadašnji kapacitet je 150 mjesta, neće se zadržati sva stara mjesta, ali u konačnici ćemo dobiti dvostruko više mjesta - najavio nam je Željko Glavić, ravnatelj Opće županijske bolnice Požega.



Novim parkiralištem će se konačno smanjiti gužve i otežan promet pri samom ulasku u bolnicu jer ljudi u nuždi parkiraju gdje ima mjesta, čak i na prilaznoj cesti. Koštat će ipak puno više od planiranog. Na prvom natječaju procijenjena vrijednost radova je bila 1,12 milijuna bez PDV-a. Natječaj je ponovljen jer su svi ponuđači tražili višestruko veći iznos. Na drugom natječaju pobjedu je odnijela ponuda Niskogradnje Jurčak u iznosu oko 2,3 milijuna kuna (s PDV-om). Mala ušteda je ipak napravljena.





- Prvi put smo išli s time i nismo tražili nikakvo povećanje od Ministarstva zdravlja iako se po troškovniku vidjelo da je realna cijena daleko veća. Međutim u Ministarstvu su odredili da se prvo proba ići s nižom cijenom. Javilo se šest ponuđača. Najjeftiniji je bio 50-ak tisuća kuna skuplji nego u ovom drugom natječaju. Ako nitko ne nudi milijun i sto tisuća onda je to jasno da to nije realna cijena. Od Ministarstva smo dobili pismenu suglasnost na novi iznos. 700 tisuća kuna će biti osigurano iz decentraliziranih sredstava, a razliku daje Ministarstvo - pojasnio je Glavić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI