¨Odmaralištu smo višestruko podigli vrijednost, usluga je bolja¨

Robert Topalušić Orlović i Vladimir Englman
(FOTO: Mario Nakić)

27.06.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 10642

"Ako mi predamo svu dokumentaciju DORH-u i ako se pokaže da je sve u redu, hoće li taj gospodin, koji takve stvari laprda, podnijeti ostavku na sve svoje funkcije?" - odgovara Vladimir Englman, predsjednik ŽKK Požega na prošlotjedne prozivke saborskog zastupnika Dražena Đurovića i HDSSB-a vezane za odmaralište u Baški na otoku Krku.

Podsjetimo, Đurović je izrazio sumnju u poslovanje gradskog odmarališta koje je Grad dao na korištenje ženskom košarkaškom klubu. ŽKK Požega je nedavno osnovao trgovačko društvo Vallis Aurea Baška j.d.o.o. i pronašao ulagača, privatnog investitora koji je preuzeo upravljanje.

- Prošle godine smo imali četiri inspekcijska nadzora. Provjerite na Općinskom sudu jesmo li morali platiti neku kaznu. Mi smo jedina udruga građana u Požegi koja je u sustavu PDV-a, mi smo u sustavu poreza na dobit, sve je transparentno i napravljeno u skladu sa zakonom - ističe Englman.


Robert Topalušić Orlović, investitor iz Baške koji se 17 godina bavi turizmom i ugostiteljstvom, zasad ne želi precizirati koliko je novca uložio u ovaj objekt, kaže da je "uloženo dovoljno".


- Uređeno je kompletno odmaralište. Postavljena je nova stolarija, novi podovi, pločice, kupatila. Svaka soba ima klimu, plazmu TV, nove krevete, zavjese... Pritom smo išli na kvalitetnu robu, a materijal smo nabavljali u požeškim trgovinama i kod požeških proizvođača gdje je god bilo moguće. U odmaralište je uloženo dovoljno da se podigne kvaliteta usluge koja se korisnicima pruža. U odnosu na ono što je dosad bilo, kvaliteta usluge je podignuta na jednu dosta visoku razinu, pa i u odnosu na kompletnu turističku uslugu koja se pruža kod nas u Baški - rekao nam je Orlović koji je jučer bio u Požegi na razgovoru kod gradonačelnika Vedrana Neferovića.

- Vašim korisnicima, dakle djeci koju šalje Grad, ponudit će se s moje strane više usluga. Konkretno, to su ležaljke, pedaline, za vrijeme loših dana umirovljenicima će biti osigurano kupanje u bazenu. Cijena se nije mijenjala, ostala je kao i prošle godine - dodaje Orlović.

Vladimir Englman planira se povući iz ovog posla, a upravljanje odmaralištem prepustiti Orloviću.

- Zbog posla koji radim u košarkaškom klubu, mi nismo mogli krenuti ranije sa sezonom niti smo mogli ostati dulje. Još ove sezone mi ćemo to odraditi zajedno, ali od sljedeće godine ćemo vidjeti kako ćemo. Robert je taj koji živi tamo, koji živi od turizma i ima ga u malom prstu, on može produžiti sezonu i napraviti izvan sezone što mi nismo bili u mogućnosti. To otvara daleko veće mogućnosti za djecu, sportaše. Grad u ovom trenutku ima višestruko povećanu vrijednost imovine. Da izbjegnemo nagađanja, poslat će se stručnjaci koji će napraviti procjenu vrijednosti odmarališta.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI