Za magnetsku rezonancu čeka se 80 dana

Snimanje na CT-u
(FOTO: Martin Schutt/DPA/PIXSELL)

16.06.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 18658

Zbog prevelikog pritiska pacijenata i sve većeg broja uputnica, liječnici iz osječke bolnice šalju pacijente na pregled magnetskom rezonancijom u Opću županijsku bolnicu Požega. To je uvelike povećalo listu čekanja na taj pregled u požeškoj bolnici.

20 dana duže čekaju

- Donedavno se kod nas na MR pregled čekalo 60, a sada je to produženo na 80 dana - rekao je dr. Željko Glavić, ravnatelj OŽB Požega.


Pet radiologa radi u dvije smjene


- Jasno je da se ne radi o domicilnim pacijentima, već su to ljudi iz drugih županija. Zbog toga smo na Odjelu radiologije uveli i poslijepodnevnu smjenu. Imamo pet zaposlenih radiologa koji rade prekovremeno, a vjerujem da će biti lakše od rujna jer tada nam se šesta radiologinja vraća sa specijalizacije - dodaje Glavić.

Što ako se trend nastavi?

I sadašnjih 80 dana nije predugo čekanje s obzirom na činjenicu da se u većini hrvatskih bolnica na jedan takav pregled čeka i puno duže, no nitko ne može predvidjeti što će se dogoditi i kolike će liste biti ukoliko se iz drugih dijelova Slavonije pacijenti budu nastavili upućivati na preglede u Požegu.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI