Lovci će podučavati policajce o pravilima lova

Zdravko Vujnović i Dario Dasović
(FOTO: Lidija Galić)

30.05.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 4509

Policijska uprava požeško-slavonska uključila se u nacionalni projekt "Siguran lov".  Trajat će do kraja ožujka 2016., a sporazum o suradnji danas su potpisali Dario Dasović, načelnik  PU požeško-slavonske i Zdravko Vujnović, predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije.

- Dosad je policija lovce uglavnom educirala o sigurnom načinu rukovanja oružjem i drugim sigurnosnim parametrima u lovu. U sklopu ovog projekta lovci će obučiti policijske službenike o tome što se u lovu događa i što propisi o lovu dozvoljavaju kako bi mogli nadzirati krivolov i način prevoženja oružja - pojasnio je načelnik Dasović.

Dodaje da je od 67 stradavanja u lovu u posljednje tri godine u sedam slučajeva bilo riječ o samoranjavanju dok su u 60 slučajeva, zbog nepažnje i nestručnog rukovanja oružjem, lovci stradali od drugih lovaca.


- Policajci ne mogu poznavati apsolutno sve propise jer postoji specifična lovna dokumentacija koju lovci moraju imati kod sebe. Kod onih koji su se bavili protuzakonitim lovom i krivolovom postojala je uvijek namjera da prevare policajca. U dogovoru sa Savezom tome želimo stati na kraj - rekao je Dasović. Obuku policajaca će obavljati stručnjaci iz Lovačkog saveza.


- U našem lovačkom savezu imamo 1.350 lovaca. Budući da je lov vrlo skup sport povećan je broj krivolovaca. I lovcima i nama u Savezu želja je njihov broj smanjiti. U sklopu projekta tiskana je publikacija “Dokumentacija u lovu” s popisom najvažnijih dokumenata koje lovac mora imati kod sebe tijekom lova - rekao je Zdravko Vujnović.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI