Mladen Kušec: Dječak u meni me nadahnjuje

Mladen Kušec s unukom Miom
(FOTO: Luka Klun/PIXSELL)

13.06.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 9548

Sjećate se "Tonkice palonkice frr" ili emisije "Patuljci pojma nemaju"? Ili neke od brojnih knjiga hrvatskog autora i književnika Mladena Kušeca, na kojima su generacije odrastale.

Usprkos godinama, a rođen je 1938., Kušec i dalje piše, stvara. I dalje smišlja nove vesele bajke i priče kojima uveseljava najmlađe. Gradska knjižnica i čitaonica Lipik poziva sve koji mogu doći, djecu i odrasle, na Susret s Mladenom Kušecom. I sam književnik se veseli svome posjetu ovom slavonskom gradiću, otkrio je za 034portal.

Davno bio u Lipiku

- Bio sam jednom u Lipiku, ali to je bilo stvarno davno, u osnovnoj školi. Danas se škola promijenila, u međuvremenu se puno toga dogodilo i Lipik je razrušen, ali nadam se da je opet obnovljen. Veselim se dolasku i susretu s najmlađima - kaže Mladen Kušec.


Nije dobro biti okružen katastrofičarima

Usprkos teškom vremenu, a mnogi stariji kažu da je nekad bilo bolje, Kušec i dalje piše pozitivne, šaljive priče i uveseljava čitatelje. Tako i u najnovijoj knjizi "Zagonetno putovanje", zbirci bajki i legendi.


- Nije dobro biti okružen katastrofičarima, ljudima s negativnim emocijama. Zato volim vrijeme provoditi s djecom, ona uvijek vjeruju i nisu pokvarena. Djeca uvijek vjeruju u dobro. U meni i dalje živi dječak, koji me nadahnjuje da pišem pozitivno - dodaje.

Želite li osobno upoznati ovog legendarnog hrvatskog književnika, dođite u utorak u 18,30 sati u Multikulturalni centar Lipik.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI